reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

No i nie było najmniejszych sensacji :-) także można pakować w mojego Aleksandra prawdziwy nabiał powoli :-)

Jajko podawałam kilka razy. Połowę żółtka albo rozcieńczałam z odrobiną mm, albo dodawałam do zupki.

Wafelki hippa są w rossmannie. Ale mój Olo nimi się dławi.

reklama
VILTUTTI a nie dawno pisałaś mi że mleko po 3roku życia się podaje;-).Ja ruszyłam z jogurtem naturalnym,jest ok,więc myślę że mleko za miesiąc już dostanie:tak:,zresztą ja planowałam do roku mm dawać,tylko u nas brak zębów i kanapkami jej nie nakarmię.
Też mam dylemat jak całe jajo podać,może na masełku jajeczniczkę?bo na parze jakoś mnie nie przekonuje

Dziewczyny poradzcie, chce ugotowac Oskarowi zupke, na pierwszy raz ziemniak, marchewka i pietruszka beda ok? Czy juz za duzo skladnikow? Chce zagescic mu to kaszka orkiszowa (nie ma alergii, wszamal juz bule z takiej maki). Czy do takiej zupki dodaje sie oliwe/maslo?

Jouluatto - osobiście zaczęłabym od jednego składnika, jeśli nawet nie że względu na ryzyko alergii na któryś ze składników to choćby ze względu na fakt że któreś warzywo może po prostu Oskarowi nie smakować, więc podając mu kilka produktów na raz ciężko będzie Ci dojść dlaczego mały ewentualnie nie chce zupy jeść. Jakiś tłuszcz trzeba dodać, przy dodawaniu masła trzeba zwracać uwagę na możliwość alergii na krowie mleko.

Jouluatto ja tak jak Madzik doradzałabym nie dawać za dużo składników na początku. No może nie jeden, ale dwa na początek wystarczą np. marchewka z ziemniakiem.
Ja dodaję po ugotowaniu łyżkę oleju rzepakowego.

I tyle zostało z wafelka WP_003221.jpg chyba smakowało :-)

Załączniki

• WP_003221.jpg
    WP_003221.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 44
Jouluatto - ja tak samo jak dziewczyny podałabym jeden składnik -> marchewkę z łyżeczką oleju rzepakowego.

Ale sobie dzielnie z tym wafelkiem poradziła:tak:, w szoku jestem, te wafle raczej twarde są. Moja nawet chrupek póki co nie ogarnia

reklama
w mojej "mądrej" książce jest taki oto przepis, dużo z tej ksiązki korzystam i myślę, że jak przyjdzie czas na jajochę to wykorzystam ten przepis.
10805041_866354116717193_1102696540_n.jpg

Załączniki

• 10805041_866354116717193_1102696540_n.jpg
    10805041_866354116717193_1102696540_n.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 47
Do góry