reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Bardzo dziekuje za rady dziewczyny :) Ugotowalam zupke z ziemniaka i marchewki, po zmiksowaniu dodalam kilka krolpi oliwy i pol lyzeczki kaszki orkiszowej (bezmlecznej). Spodziewalam sie ze bedzie plul, a zjadl z apetytem pol filizanki, gdybym nie przestala karmic pewnie spokojnie zjadlby cala :) Musze przyznac ze zupelnie smaczne to wyszlo, choc bez soli. Mezowi tez smakowalo ;D

Edysiek Twoja cora to ma chyba mlynek na wyposazeniu ;D Pieknie sobie poradzila :)

reklama
Te wafelki co kupiłam są extra cienkie więc szybko się rozpływają w małym dziubku :tak:

Mika fajny przepis, a co to za mądra książka?
Jouluatto super, że smakowało :-)

Te wafelki co kupiłam są extra cienkie więc szybko się rozpływają w małym dziubku :tak:

Mika fajny przepis, a co to za mądra książka?
Jouluatto super, że smakowało :-)

Coś takiego - kupiłam w Empiku
12.jpg

Załączniki

• 12.jpg
    12.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 34
Niech mnie któraś pocieszy, że mojemu dziecku ten bunt "nie jem zupy" przejdzie:no:
Wszystko co na obiad jest ble, już jej podawałam nawet systemem BLW warzywka na parze i troszkę kurczaczka żeby sama jadła to tylko rozrzuca. Żadna zupa nie wchodzi, nawet jej ulubione ze słodkich warzyw. Wczoraj nawet ugotowałam jej rosołek lekko doprawiony solą i majerankiem i też nie!:no:
Dzisiaj zrobiłam jej zupę z soczewicy czerwonej ze słodkim ziemniakiem i do tego zrobiłam miniaturowe klopsiki z indyka z odrobiną soli i pietruszki ale coś mi się widzi, że też nie łyknie:dry:

Madzikm ja miałam tak na samym początku. Kubuś wystartował bardzo ładnie z jedzeniem a potem nagle nie i już:tak: Teraz się naprawił i tylko podczas choroby nie chciał nic innego poza mlekiem.

Kurcze dziewczyny z tableta ciezko mi ogarnac wszystkie tematy a Wy tu takie ciekawe rzeczy piszecie:-)

Ja dziś zrobiłam zupkę krem taką:

marchew mała
pietruszka mała
por kawałeczek
duża różyczka brokuła
mały ziemniaczek

Zagotowałam do miękkości i zblendowałam, dodałam łyżeczkę masełka :tak:

Madzik podaj przepis na zupę z soczewicy, bo ja kupiłam jakiś czas temu czerwoną soczewice, która leży w szafce i czeka na lepsze czasy.

Dziewczyny ja już podawałam Julkowi jajecznicę na maśle i wodzie. I wrąbał całą :-) Oczywiście za drugim razem może nawet jej nie tknąć, ale pewien sukces jest :-)

Powiedzcie czy mogę już zrobić zupkę z zielonego groszku?

reklama
Do góry