reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Bardzo dziekuje za rady dziewczyny :) Ugotowalam zupke z ziemniaka i marchewki, po zmiksowaniu dodalam kilka krolpi oliwy i pol lyzeczki kaszki orkiszowej (bezmlecznej). Spodziewalam sie ze bedzie plul, a zjadl z apetytem pol filizanki, gdybym nie przestala karmic pewnie spokojnie zjadlby cala :) Musze przyznac ze zupelnie smaczne to wyszlo, choc bez soli. Mezowi tez smakowalo ;D

Edysiek Twoja cora to ma chyba mlynek na wyposazeniu ;D Pieknie sobie poradzila :)

reklama
Te wafelki co kupiłam są extra cienkie więc szybko się rozpływają w małym dziubku :tak:

Mika fajny przepis, a co to za mądra książka?
Jouluatto super, że smakowało :-)

Te wafelki co kupiłam są extra cienkie więc szybko się rozpływają w małym dziubku :tak:

Mika fajny przepis, a co to za mądra książka?
Jouluatto super, że smakowało :-)

Coś takiego - kupiłam w Empiku
12.jpg

Załączniki

• 12.jpg
    12.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 29
Niech mnie któraś pocieszy, że mojemu dziecku ten bunt "nie jem zupy" przejdzie:no:
Wszystko co na obiad jest ble, już jej podawałam nawet systemem BLW warzywka na parze i troszkę kurczaczka żeby sama jadła to tylko rozrzuca. Żadna zupa nie wchodzi, nawet jej ulubione ze słodkich warzyw. Wczoraj nawet ugotowałam jej rosołek lekko doprawiony solą i majerankiem i też nie!:no:
Dzisiaj zrobiłam jej zupę z soczewicy czerwonej ze słodkim ziemniakiem i do tego zrobiłam miniaturowe klopsiki z indyka z odrobiną soli i pietruszki ale coś mi się widzi, że też nie łyknie:dry:

Madzikm ja miałam tak na samym początku. Kubuś wystartował bardzo ładnie z jedzeniem a potem nagle nie i już:tak: Teraz się naprawił i tylko podczas choroby nie chciał nic innego poza mlekiem.

Kurcze dziewczyny z tableta ciezko mi ogarnac wszystkie tematy a Wy tu takie ciekawe rzeczy piszecie:-)

Ja dziś zrobiłam zupkę krem taką:

marchew mała
pietruszka mała
por kawałeczek
duża różyczka brokuła
mały ziemniaczek

Zagotowałam do miękkości i zblendowałam, dodałam łyżeczkę masełka :tak:

Madzik podaj przepis na zupę z soczewicy, bo ja kupiłam jakiś czas temu czerwoną soczewice, która leży w szafce i czeka na lepsze czasy.

Dziewczyny ja już podawałam Julkowi jajecznicę na maśle i wodzie. I wrąbał całą :-) Oczywiście za drugim razem może nawet jej nie tknąć, ale pewien sukces jest :-)

Powiedzcie czy mogę już zrobić zupkę z zielonego groszku?

reklama
Do góry