reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Ja dzisiaj jeszcze wezme wode na noc I zobacze czy bedzie poprawa bo ona sie budzi co chwile wypije dwa lyki mleka I spi dalej ale tak robi co 10/15 min I to jest meczace.

reklama
u nas tez narazie papki ijedzenie juz z wieksza iloscia grudek. Co do glutenu to nie trzymam sie tak koniecznie malej ilosci, czy co 2 dni. Raz dostanie ze sloiczka, a jak nie ze sloiczka to sama gotuje kaszke. Staram sie tak co 2 dni,ale czasem sa krotsze albo dłuzsze przerwy. Z tym blw tez probujemy ale powoli, narazie chrupeczki, wafelki hippa, banan, jabluszko czy tez buleczka :) jest niezle
byl tez temat butli - u nas jak trzeba to i z butli zje. Ale woli cyca. Pije tez z kubeczka NUKa z silikonowa koncówka.

Nakamiłam młodego mlekiem z kartonu i płatkami ryżowymi. Jestem szalona :) ze 40ml tego mleka wciągnął niemal z miską :D Zobaczymy czy nie zas*a się po oczy :D

A mam pytanie....daje młodemu owsianke z Bobovity i tak sobie myśle......jakbym ugotowała płatki owsiane na wodzie i potem wymieszała z mm?? jak myslicie można??

Viltutti - jakieś wieści ?

Dziewczyny do zupki dodawałyście ugotowane jajko/żółtko ? Jak zaczynałyście wprowadzać jajko ?

Loka - gdzie kupujesz Wafelki Hippa ? Bo u mnie na tym zadupiu jeszcze nie spotkałam.

Ostatnia edycja:
Viltutti - jakieś wieści ?

Dziewczyny do zupki dodawałyście ugotowane jajko/żółtko ? Jak zaczynałyście wprowadzać jajko ?

Loka - gdzie kupujesz Wafelki Hippa ? Bo u mnie na tym zadupiu jeszcze nie spotkałam.

hej,

ja zoltka jeszcze nie wprowadzalam i nie moge jakos sie zabrac, wogole jajka nie wprowadzalam. Co do hippa to ja zamawiam w tesco ( z dostawa) lub kupuje wafelki w auchanie.

reklama
Mika ja ciągle zapominam o żółtku, dałam 2 razy. A potem jak mała nie chciała jeść obiadków to przestałam, bo nie wiedziałam czemu nie je.
A całego jajka jeszcze nie dawałam i też nie wiem jak.

Viltutti na pewno trochę mleka nie zaszkodzi. A zgodnie z nowymi wytycznymi wcale nie trzeba tak długo dziecku podawać mm jak wcześniej zalecano (do 3 lat). Około roku można zacząć wprowadzać np. gotując na nim budyń. A że ja nie jestem za schematami to uważam, że wszystkiego trzeba próbować, byle z rozsądkiem.

A co do wafli ryżowych to kupiłam takie całkiem naturalne Wafle ryżowe naturalne i zobaczę czy mała będzie je jadła.

Do góry