reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Ja znowu jakoś bardziej na luzie podchodzę do schematów. Ze starszą bardzo pilnowałam, żeby jadła tylko to co może i co wyrosła na strasznego niejadka. Dlatego teraz będę jej szybciej wszystko dawać, żeby wszystko jadła.
Tylko z glutenem się bałam, bo sama miałam uczulenie na gluten jako dziecko. Ale już mamy wprowadzenie za sobą i jest ok.

reklama
No dobra, w kręcilyscie mnie, wszystko do rączki jest bee, owoce, chrupki za to biszkopty pożera całe na raz

Załączniki

• 20141026_152244.jpg
    20141026_152244.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 51
Zjeść albo nie zjeść ....? Oto jest pytanie :tak:Widać, że pyszne ciacho :-D
MIlenka ma cudne włoski!!!!!

Ja podrążę jeszcze temat glutenu.
Orientujecie się może jak szybko po wprowadzeniu glutenu może się pojawić jego nietolerancja i czy koniecznie musi się przejawiać wysypką bądź kiepskimi kupami?
Emmę od dwóch nocy strasznie coś w nocy męczy (w dzień zachowuje się normalnie), jako że zębów nowych ani widu ani słychu myślę czy coś w diecie jej nie szkodzi i może w nocy brzuszek boli.
Moje opcje to:
- wprowadzane pomału mleko następne czyli Aptamil Pepti 2 ( z tym że skład jest identyczny tylko ma większą zawartość wapnia i żelaza)
- zupka ze słoiczka ale wszystko co było w składzie już jadła
- gluten - jedzony na razie pod postacią dodawanej rano do kleiku ryżowego jednej łyżeczki Kaszki nestle 8 zbóż, przy czym je taką mieszankę już od około miesiąca, początkowo co drugi dzień, teraz codziennie.

Nie wiem - odstawić gluten i zobaczyć jak to wpłynie na noce? Tylko dziwi mnie, że gluten je tylko rano i cały dzień jest spokój, kupy ładne, a dwie noce maskaryczne.
Odstawić mleko?
Kurcza mam zagwozdkę:confused:

MADZIKM nie wydaje mi się żeby to była wina glutenu,byłaby niespokojna cały dzień nie tylko w nocy.Może mleko,więcej zelaza i ją kupka męczy?albo następny zęby idą.Mojej nic nie widać a wścieka się okropnie.

Madzikm ja również uważam, że przyczyna tkwi gdzie indziej. No i chyba postawiłabym na zęby, bo to że nie widać ich gołym okiem wcale nie oznacza, że Emma ich nie odczuwa.

A Julek dzisiaj dostał żółtko jako oddzielne danie, a nie jako dodatek do zupki i tak mu smakowało, że aż mruczał z zadowolenia :-) Później dostał na talerzyku wafle ryżowe z musem jagodowym, banany i gruszki i zgłupiał z radości, że tyle rzeczy może sobie sam pchać do pyszczka. Ja oczywiście byłam przerażona, ale twardo wytrzymałam i nic mu nie wyrwałam z buzi :-)

Madzik - ja się przyłączam do dziewczyn. Najbardziej bym obstawiała zęby. Ewentualnie to żelazo.
Agunia - no to poszalałaś :-) rozumiem, że Julek sobie poradził?

U nas niestety blw nie wychodzi. Każda próba kończy się zachłyśnięciem uwieńczonym ogromniastym pawiem. Nie ukrywam że się martwię, bo chciałabym pożegnać papki :/
Wczoraj dałam mu wafelka z hippa no i chwilę pociapał po czym połknął kawałeczek, zakrztusił się i zwymiotował :/

VILTUTTI u nas też papki długo będą gościć bo samodzielnie nie chce nic jeść ale to z lenistwa!jak jej daję do łapki to wyrzuca,jedynie biszkopty wczoraj pożerała ale bez tego to akurat można żyć:crazy:

reklama
Ja nie mam nic przeciwko butli. Będzie od czego odzwyczajać. ;-)
Raz to przechodziłam to i drugi dam radę. Ale co tam butla, smoczek to jest wyzwanie. Pierwsza miała
do 4 lat. :-p

Ostatnia edycja:
Do góry