reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

reklama
Dziewczyny moj już je z warzyw : marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, selera, pora, brokuła, dynię, cukinie i co moge mu jeszcze zapodać ?

LOKA a ja sie czaje kiedy dać pomidora bo lubi uczulać,w niedzielę zrobię jej pomidoróweczkę z ryżem;-),a co robisz z ogórkiem?

MIKA jeszcze kalafior,buraka też już możesz spróbować,groszek zielony albo fasolkę szparagowa.

ja jogurtu nie daje - boje sie o mleko krowie. Ale pewnie nie bede czekac tak calkiem do konca roczku bo Mlody starsznie sie rwie do jedzenia.
Kupilam deserki hippa i bardzo polecam - o takie;
HiPP: Musy owocowe - Owocowa Chwila

co do kaszek - mnie najbardziej przeraza ilosc konserwantów, siarczanów, fosforanów i takich innych. Dlatego zdecydowalam sie nie podawac tych gotowych calkiem tylko sama kombinuje z manna i inymi. Ale zdaje sobie sprawe ze predzej zy pozniej Mlody tez zacznie jesc ten caly szajs.

LOKA te kaszki holly są ekologiczne i bez konserwantów,no cena też wskazuje na produkt ekologiczny bo 2razy droższa od bobovity;-)
Obawiałam sie jak mojej zasmakuje,bo to bez cukru i zupełnie inny smak ale zjadła całą miseczkę na śniadanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie zastanawiam tylko jak te kaszki robic. Ignas tylko na cycu jest i chyba nie chcialabym mu jeszcze mm dawac. A te kaszki na mleku cycowym nie wychodza bo je enzymy rozkladaja. Wiem ze niektore dziewczyny robia na wodzie i dodaja owoce i dzieciaki zjadaja.

Do góry