reklama
Dziewczyny powiedzcie mi cos ,zaczelam mlodej wprowadzac gluten jakies dwa tygodnie temu,co rano dostaje kaszke/owsianke z bobovity,niewiem czy to jest zwiazane z tym glutenem ale ona od tamtego czasu robi kupki bardzo twarde,jeczy przy robieniu kazdej z nich ale nie widze zeby ja brzuszek bolal czy cos podobnego....niewiem czy mam ten gluten odstawic narazie czy kontynuowac??? co myslicie
magda1978
Fanka BB :)
kisiel mleczny
mleko modyfikowane (takie, jakie podajesz)
- 150 ml wody
- pół żółtka
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
Należy odmierzyć mleko jak do 150ml wody ale rozpuścić je w 3 łyżkach wody (przegotowanej oczywiście albo wody Gerber). Do pozostałej wody dodaje się żółtko (surowe) i mąkę ziemniaczaną i zagotować cały czas mieszając, inaczej się zetnie. Wlewamy do tego mleko. Na wierzch można położyć owoc, który już jest w diecie dziecka.
KISIEL OWOCOWY Z SOCZKU
- ½ butelki soczku
- 1łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 50-60 ml wody
- ewentualnie odrobina cukru
Zagotować wodę z ewentualnym dodatkiem cukru, w chłodnym soczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującej się wody.
mleko modyfikowane (takie, jakie podajesz)
- 150 ml wody
- pół żółtka
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
Należy odmierzyć mleko jak do 150ml wody ale rozpuścić je w 3 łyżkach wody (przegotowanej oczywiście albo wody Gerber). Do pozostałej wody dodaje się żółtko (surowe) i mąkę ziemniaczaną i zagotować cały czas mieszając, inaczej się zetnie. Wlewamy do tego mleko. Na wierzch można położyć owoc, który już jest w diecie dziecka.
KISIEL OWOCOWY Z SOCZKU
- ½ butelki soczku
- 1łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 50-60 ml wody
- ewentualnie odrobina cukru
Zagotować wodę z ewentualnym dodatkiem cukru, w chłodnym soczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującej się wody.
TruskawkowaMamba
Dziewczyny powiedzcie mi cos ,zaczelam mlodej wprowadzac gluten jakies dwa tygodnie temu,co rano dostaje kaszke/owsianke z bobovity,niewiem czy to jest zwiazane z tym glutenem ale ona od tamtego czasu robi kupki bardzo twarde,jeczy przy robieniu kazdej z nich ale nie widze zeby ja brzuszek bolal czy cos podobnego....niewiem czy mam ten gluten odstawic narazie czy kontynuowac??? co myslicie
Wiesz co, a może za dużo cukru jak dla niego w tych kaszkach??? Pamiętam jak mi położna na początku mówiła o herbatkach, że niby na brzuszek pomoga ale nie za dużo i nie często bo zaparcia od cukru.
dziewczyny a podajecie sól dzieciom? w malych ilosciach? jesli nie sol to jakie przyprawy? moj nie lubi chyba mdlych potrw, probowalam z brokulem to nasza zupka (dla nas zronbila z odrobina soli i imbiru) sie zajadal a swojej ruszyc nie chcial.
AguniaGR
Niunia u nas też kupki są twarde i myślę, że jest to kwestia zmiany diety i mniejszej ilości spożywanych płynów, bo Julek nic mi nie chce pić i jedynymi jego płynami są te spożywane w posiłkach.
L-oka ja też nie dodaję przypraw do posiłków Młodego. Ewentualnie czasami z naszego obiadu daję mu posolone ziemniaki.
A jak podajecie żółtko? Samo czy dodajecie je do posiłków?
L-oka ja też nie dodaję przypraw do posiłków Młodego. Ewentualnie czasami z naszego obiadu daję mu posolone ziemniaki.
A jak podajecie żółtko? Samo czy dodajecie je do posiłków?
reklama
magda1978
U nas najdłużej jak się da będzie bez soli i cukru.
Kupy takie zbite i twarde Ewa miała na początku rozszerzania diety, ograniczyłam trochę marchewkę, więcej pije niż na początku (do zupy i kaszy wypija po ok 100 ml herbatki), do owoców się przekonała i kupy się unormowały.
Żółtko daję z zupą przeważnie. Ostatnio trochę mi się o tym zapomniało. Lecę jajo gotować
Kupy takie zbite i twarde Ewa miała na początku rozszerzania diety, ograniczyłam trochę marchewkę, więcej pije niż na początku (do zupy i kaszy wypija po ok 100 ml herbatki), do owoców się przekonała i kupy się unormowały.
Żółtko daję z zupą przeważnie. Ostatnio trochę mi się o tym zapomniało. Lecę jajo gotować