reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

reklama
U nas jeszcze cyc 3 razy dziennie i w nocy co najmniej 3 razy.
Ale dzisiaj rano mała niemal zjadła oczami płatki na mleku starszej, więc stwierdziłam że zrobię jej kaszkę do miseczki i nawet zjadła sporo :tak:

A dzisiaj robimy debiut z rybką ze słoiczka.

Poniewaz Tymek jeszcze na sniadanie czesto je kaszke to dzisiaj jak nie dokonczyl to sie mlodemu troche dostalo bo mialam akurat ryzowa o smaku bananowym. Chyba podeszla mu bardziej niz marchewka ale nic dziwnego bo slodka. Chociaz dostaje tylko na sprobowanie na razie bo jeszcze nie wie co to znaczy inna konsystencja niz mleko.

u nas wczoraj poszlo pierwsze pol sloiczka dyni z indykiem. Mlody mial dostac dwie lyzeczki ale nie moglam sie powstrzymac i dalm mu reszte bo bardzo sie zajdal. Poki co wszystko w porzadku i dzisiaj planujemy dokonczyc sloiczek.
U nas narazie czasem dostaje sloiczek na obiad (ale nie zawsze) i czasem podwieczorek - owoce. Poki co nie wprowadzalam nic wiecej i teraz zastanawiam sie nad kaszkami i glutenem. Ale to na spokojnie :)

Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała informacji to pytałam dziś pediatre na szczepieniu i można podawać żółtko razem z zupką z mięsem. :-)

reklama
My za to już mamy za sobą pierwsze "gryzy". Jakby któraś z Was szukała czegoś co można dać maluchowi do ręki to polecam pietruszkę gotowaną np na parze (tak na półtwardo) . Z zewnatrz jest bardzo włóknista, więc nie ma stresu, że dziecko odgryzie kawałek, a w środku na tyle miękka, że sama rozpada się w ustach. Poza tym, wbrew pozorom, jest naprawdę smaczna. U mnie była hitem jak Oliwia była malutka i widzę, że Miśkowi też przypadła do gustu :-)

Do góry