reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszków

No a co jest powodem tego, że jest nie wyspany? Pusty brzuszek :p

Nie wiem, poczekam do konca 3 msc i zaczne po lyzeczce probowac. Napewno nie bede takiego smoka na cyckach trzymac do pol roku zajechalby mnie na smierc chyba :no:

Mini on od poczatkow nie mial problemow ze snem- wrecz to taki typ , ze jak juz zasnie to my gadamy, ogladamy tv smiejemy sie i go nic nie ruszy.. przez cala przeprowadzke spal a tu raban na calego byl :sorry2: Ostatnio stopniowo zaczelo sie jedzenie co chwile i gorszy sen przez to, dlatego zaczelam sie zastanawiac nad tym, czy mu aby to mleko nie starcza.
Kazde dziecko inne, a on od poczatku i wiekszy i szybciej rosl, rozwijal sie.. wiec jakos to dla mnie naturalne, ze i szybciej troszke sprobowac go dokarmiac..

reklama
Angel na początku życia każde dziecko jest raczej nie wrażliwe na dzwięki . Dopiero z czasem zaczyna do niego coraz więcej docierać . Dlatego zaczyna się częściej budzić nie tylko z powodu głodu ....

Angel uważam ze masz racje , u nas to rozwiązało problem.
Mój Alex tez wielki , rozwija sie rosnie dużo szybciej jak rówieśnicy co A tym idzie szybciej potrzebuje niektórych rzeczy. Np w tej chwili noszony pionowo sztywno trzyma sam głowę i kontroluje szyje .ppdciaga sie do siadu , jak ma sie czego złapać , bawi sie zabawkami, ogląda grzechotki itd.

wlasnie chcialam powiedziec, ze od 3 dni Ignas zażera marchewe i jestem mile zaskoczona, poniewaz otwiera pyszczka, fajnie polyka, oblizuje sie,dzis juz nawet wierzgal nozkami, zeby mu dac :szok::-D
niby tam pisza, ze po 4 lyzeczkach stopniowo zwiekszac, a on juz dzisiaj zjadl caly sloiczek, szok normalnie!

po mojej Julce, ktora sie dlawila, krztusila, zaciskala usteczka i przez baaaaaaaardzo dlugi czas nigdy nie zjadla na jedno posiedzenie calego malego sloiczka, Tak sie czestowala po polowie i czesto musialam wyrzucac te sloiczki pootwierane.

nooo jednak co chlop to chlop :-D

a laski teraz pytanie; czy to mozliwe, ze ta marchewa sie tak dlugo trawi?? wczoraj zjadl pol sloiczka o 13, a dzis przed 13 dopiero zrobil marchewkowa kupke.

wieczorem troche problemow mial, stekal troszke, boje sie o dzis po tym calym sloiku :baffled:

Angel- a Twoj to na serio jest kawal chlopiska i ja bym sie dlugo nie zastanawiala i tez bym mu dala za niedlugo cos do pojedzenia.

Ajako brawo dla chłopa ;) co do kupy tak u nas tez tak jest ;) a dziś serwowalismy puding ryzowy z bananami ;) puchota . Ja daje po pól sloiczka bo mimo ze chłopiec pewnie zjadł by cały to boje sie mu za dużo dać . Za niedługo będę dokarmiac 2 razy na dobę ;) dziś pięknie dziecko spalo , jadlo i bawiło sie .

Angel zgadzam sie z Ajako nie powinnas zwlekać ;) właśnie usypiamy ... Przy cycu

Agusia widać strzał w dziesiątkę!
No ja myśle, że u nas nie bedzie problemu z podawaniem tez- jak podaje na lyzeczce sab simplex to slodko jezyczkiem mlaska i połyka :tak:
Zobaczymy..od czego aga tu zaczynalas? Mozesz podac dokladne nazwy sloiczkow itp? :zawstydzona/y:

Angel jasne moge nawet zrobic zdjecia - dzis dokupilam ;-)
pierwszy podalam rice pure z Hipp Organic 4+ , po tym tender carrots & patatoes Hipp Organic 4+
po za tym ( czesc juz jadl czesc dopiero bedzie ) wszystko organiczne z Hipp 4+

vegetables with rice&chicken
sweet parsnip&patato puree
sweet squash&chicken
mixed vegetable midey
tasty vegetable risotto
oraz babana risotto
banana & mango melba

specjalnie poszlam do kuchni aby spisac :)
dzis tez zakupilam Cow&gate -fruity porridge - do rozrabiania z woda
i babcia wiezie kaszki z polski - beda w czwartek :p
karmie łyzeczkami z Tommiee tippiee - my first spoons
a podgrzewam po pol sloiczka w miseczce w mikrofali :)

ajako u nas jest tak, że jak ja zjem marchewkę, to się mały męczy z kupą. Położna mi mówiła, że ta "bezpieczna" marchew, od której sie zazwyczaj zaczyna, może powodować u niektórych problemy z zaparciami. No i my mamy przykaz, że skoro teraz bywają kłopoty z marchewką, to przy wprowadzaniu tym bardziej mamy zwrócić baczną uwagę na to, żeby Rafał się nie męczył z trawieniem marchewki. Więc na Twoje pytanie odpowiadam: możliwe :tak:
No i ma Ignaś apetyt - trzeba przyznać. Niech zjada na zdrowie :-)

Angel myślę, że czasami warto słuchać intuicji ;-) Ja u nas na razie obstawiam ksiązkowe zalecenia, ale kto tam wie, co tam dziecko wymyśli :rolleyes2:

reklama
AAdka u mnie też alergia i krew w kupce była ale odpukać po tygodniu mojej diety i 3 paczce dicofloru już sa kupy żółte i bez krwi, ale odstawiłam i nabiał i jajka i czeko i cytrusy.
aha w czerwcowym Dziecku jest artykuł o rozszerzaniu diety malucha przystępnie napisany, warto przeczytać

Ja ostatnio na próbę zjadłem pól jogurtu i odrazu kupa z pasemkami krwii :no:, więc dieta i już, mówi sie trudno, ale numer czerwcowy dziecka sobie kupię przyda sie na wrzesień ;-)

Do góry