kamilaedi
Fanka BB :)
qrcze, ja to zielona w tym temacie jestem :-( ciesze sie, ze go mini poruszyla bo to juz czas najwyzszy sie doksztalcic
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kamilaedi mi polozna powiedziala ze mozna wszystko -jak powiedzialam jak to wyglada w pl to zrobila oczy, ale nie powiedziala ,ze jest to zle
manta czy po każdym posiłku mierzysz sobie cukier?nie, nie... jadłospis nie zdałby egzaminu, bo... kazdy organizm na dany produkt reaguje inaczej i byłoby to bez sensu.. musiałam sama zobaczyc po czym mi sie bardziej podnosi cukier itd (w ciagu tygodnia mozna juz to wybadac). Dopiero po poznaniu reakcji organizmu moglam sama cos komponowac. Mi np bardzo skacze cukier po jabłku. a dziewczyna ktora poznalam u diabetologa wcina jablko za jablkiem... mam jakies trzy książeczki gdzie sa opisane zasady itd, ale... i tak trzeba wybadac na co jak sie reaguje. I tu wlasnie rozwiązuje się zagadka dlaczego diety CUD nie dla każdego sa takie CUDOWNE! po pierogach np powinno mi skakac bardzo (dostalam zakaz spozywania)- bo mąka, bo ziemniaki, bo cebulka smazona... a podnosi mi sie tyle co nic... więc zakaz spozywania okazał się błędny. ;]