reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

ja wprowadzilam ostatnio kleik i kaszke, a wczoraj zupke marchewkową i oczywisci maluch tak sie rozszalał, napoczątku patrzał na mnie i niewiedział co sie dzieje, co ta matka mu ładuje do buzi:-D:szok: a po chwili plakal ze jeszcze chce z tej radosci wylatywało mu z buzi i ubranko do prania:-):-D ale jaka przy tym zabawa była chyba mu sie eksperyment spodobał

reklama
U mnie z kaszkami bedzie problem bo bede musiala miec tylko takie ktore sie robi na mleku (a nie dodaje sie wylacznie wode) - bez dodanego mleka modyfikowanego. Bede je musiala robic na tym wstretnym Nutramigenie :baffled:
A co do reszty to czekam na wytyczne naszej lekarki, ale dowiem sie dopiero za jakies 3 tygodnie, tak wiec poki co to Jasio nadal na mleku.

Moja zuzia miała może 1 raz kolkę, ale sto lat temu, mi się wydaje, że ona jest awanturnica i złośnica i się rządzi:wściekła/y:

Dzisiaj podalam dla proby troszke tego baby rice i zobaczymy narazie jadla az uszy sie trzesly i buzke szeeeeeroko otwierala :tak::-)

My w tamtym tygodniu probowalismy troszke jabluszka ale moj malutki tylko sie krzywil i wszystko wypluwal, kilka dni pozniej probowalismy bananika i jadl jak oszalaly. Wczoraj wieczorkiem podalam mu troszke kleiku ryzowego to plakal o wiecej jak skonczyl. :-)

nowe posiłki mają tyle złego że cholera nie chcą schodzić z ubranek :no: staram się zabezpieczyć ciuszki ale Piotruś i tak sie potrafi unorać - marchewka nie spiera się - zobaczymy czy po gotowaniu puści :confused::confused:

To dziwne ze na I - wydaje mi sie ze slabo wtedy leci... Jasio je na III i odpukac - na razie znowu lubi ten kleik ;-) Tylko ze zdarza mu sie nie konczyc kolacji bo zasypia padniety po calym dniu :-D

reklama
Mi marchewka zeszła, ale zaraz po karmieniu sliniak wymazany dokumentnie spłukałam pod wodą, polałam vanishem potarłam i zeszło nie ma śladu.

Do góry