reklama
aczkolwiek jesteśmy tylko na cycu (i jak najdłużej chcemy być) - postanowiłam dizisja podzielic sie obiadem z syniem - akurat gotowałam brokuły. jedna "różyczkę" przetarłam przez sitko - wyszlo tego ze dwie male lyzeczki, odrobine papki wlozylam malemu do buzi a ten jakby nie zauwazyl obecnosci warzywka w otworze gębowym :-), nie wiedzial glupol co ma z tym zrobic, nawet jezykiem tego nie wypychal, po prostu zignorowal zielonego - w koncu calosc wyladowala na sliniaku,
ehhh - zachciało sie matce eksperymentow
ehhh - zachciało sie matce eksperymentow
Gal u nas była to kwestia smoczka - kupiłam smoczek NUKA - rozmiar od 6 do 18 miesięcy - rozmiar dziurki large - super płynie przez nią i Piotruś wciąga i kleik i kaszki aż mu się uszka trzęsą
ja właściwie nie patrze na proporcje podane na opakowaniu tylko daje na oko tak zeby nie było za geste i płyneło przez smoczek ale jeśli chodzi o kaszke to na 120 ml mleka daje prawie 3 stołowe łychy
ja właściwie nie patrze na proporcje podane na opakowaniu tylko daje na oko tak zeby nie było za geste i płyneło przez smoczek ale jeśli chodzi o kaszke to na 120 ml mleka daje prawie 3 stołowe łychy
kleik albo kaszkę daje raz lub dwa dziennie - na kolację i na śniadanko ale mój Piotruś niestety nie śpi dłużej po tym - więc właściwie daje mu tylko dla smaku ale i tak nie jest żle bo jak zje o 8 to potrafi do 3 w nocy spać
a nowe pokarmy też podajemy bez szczególnych zaleceń - eksperymentujemy na razie jest ok - Piotrusiowi smakuje marchewka i deserki z bananem - jabłuszka czystego nie lubi bo kwaśne ... no i musimy zacząć zupki
a nowe pokarmy też podajemy bez szczególnych zaleceń - eksperymentujemy na razie jest ok - Piotrusiowi smakuje marchewka i deserki z bananem - jabłuszka czystego nie lubi bo kwaśne ... no i musimy zacząć zupki
Gaal
Fanka BB :)
dziękuję za odzew.
Polazłam do sklepu już całkiem pozbawiona wiary, ale wiem, że muszę coś zdziałać. Więc kupiłam smoka "3" Avent, smoka NUKA do papek i kaszek, smoka Canapol i specjalnie butelkę do Canpola, bo nie miałam akurat.
I co w domku się okazało? że moje dziecko po wielu próbach przeprosiło smoka z Aventu trójprzepływowego i wypiła 150 ml!!!! reszta smoków poszła w diabły
ale już sprawdziłam, że po kąpieli chce zwykłe mleko, a w nocy albo rano wypije z kleikiem
i już nie wiem, czy to dobrze jej chcę dawać nie na noc?
Jutro kupie jej kaszkę, zobaczymy
Gosiu- a tą kaszkę to o jakiej porze dnia dajesz?
Kasro- ty trzymasz na I, tak?
Polazłam do sklepu już całkiem pozbawiona wiary, ale wiem, że muszę coś zdziałać. Więc kupiłam smoka "3" Avent, smoka NUKA do papek i kaszek, smoka Canapol i specjalnie butelkę do Canpola, bo nie miałam akurat.
I co w domku się okazało? że moje dziecko po wielu próbach przeprosiło smoka z Aventu trójprzepływowego i wypiła 150 ml!!!! reszta smoków poszła w diabły
ale już sprawdziłam, że po kąpieli chce zwykłe mleko, a w nocy albo rano wypije z kleikiem
i już nie wiem, czy to dobrze jej chcę dawać nie na noc?
Jutro kupie jej kaszkę, zobaczymy
Gosiu- a tą kaszkę to o jakiej porze dnia dajesz?
Kasro- ty trzymasz na I, tak?
reklama
mysz1978
Fanka BB :)
Gal - ja zaczelam jasiowi dawac kleik rowniez w nocy (nad ranem) - zeby dluzej wytryzmal do sniadania :-)
No i lobuz znowu pije mleko z kleikiem bez protestwo wieczorem po kapieli - to raczej byla kwestia chyba lekkich kolek - zaczelam mu dawac znowu Infacol popoludniu i po kolkach ani sladu
No i lobuz znowu pije mleko z kleikiem bez protestwo wieczorem po kapieli - to raczej byla kwestia chyba lekkich kolek - zaczelam mu dawac znowu Infacol popoludniu i po kolkach ani sladu
Podziel się: