reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

No wszystko na hipp działa jak trzeba gazy schodzą brzuszek nie boli dzieki temu kupka normalna ani zaparć ani biegunki nie ma. Tylko szybciej sie najada starcza mu ok 120-130 ml. Czy wasze dzieci na hipp też mniej jedzą mleczka?

Ostatnia edycja:
reklama
moj na 1 jadl 210 na 2 je 180 niewiele mniej :p ale i tak duuuuuzo

ja chyba musze do hippa napisac o jakies profity albo przedstawicielem handlowym zostac ...

Ile wasze maluchy ważą?
Mój tydzień temu był ważony i miał 9760g i 75cm mierze sama w domu ;D
I jeszcze jedno normalny przepływ ma to mleko u was przez smoczki? Bo mój Kuba preferuje tylko zwykłe smoczki nie żadne avent czy lovi ale przez dwójkę ciężko idzie szczególnie kasza na noc. Muszę chyba Kupić większego jutro a na kaszę na noc naciąć chyba trochę tego co mam.

Ostatnia edycja:
Ja muszę spróbować bez tego tyle że na noc muszę zeby przespał. Bo jak jadł bebiko to musiałam bo 150 sie nie najadał a jak wypił więcej to ulał bo za dużo wiec z miarką kaszki było ok a teraz to mleko z połową miarki kaszki wypija ok 120 ml.

ja nie mam porównania co do ilości przed hipp 2 bo wcześniej było tylko moje mleczko ale ściągniętego zjadała 200 i hippa też tyle wcina choć czasem myślę że chętnie wciągnęłaby więcej :baffled: na noc daję z kleikiem przez smoczek do kaszki ale coś za łatwo jej leci więc nie wiem czy nie wrócę do trójprzepływowego na 3 tyle że wtedy szło baaardzooo ciężko

MOja najwięcej je 140 ml gotowej mieszanki mm + kaszka. UU nie wiem ile. Obiadek raz zdarzyło się 190 ml słoiczek. Z reguły ten mniejszy je. A wazy w pielusi i bodziaku 6800 za tydzień zobaczymy na golaska. O ile gorączka minie...

Cześć dziewczyny! Ja też mam dziecko z czerwca. Mój synek ma problem z kupką. Muszę mu pomagać czopkiem. Mam pytanie (szczególnie kieruję je do Papitkaa) czy macie jakieś sposoby na problemy z wypróżnianiem? Podawałam mu Bebiko 1 później Bebiko 2. Teraz zmieniłam na Bebilon. Nie ma jeszcze efektów... Synek je trochę warzyw, owoce chętniej. Pije mało (poza mlekiem). Odstawiłam kasze ryżowe, bo ponoć zatwardzają, ale nie pomogło. Daję mu laktulozę, też szczególnie nie pomaga. Początkowo pomagały śliwki z Gerbera, ale na krótką metę. Nie wiem, czy ja coś źle robię, czy mu mleko nie służy. Papitkaa czemu zmieniałaś na Hippa? Czy to mleko pomaga w problemach "kupkowych", czy akurat na takie zmieniłaś i to był strzał w 10? Nie wiem co robić, lekarze mówią, że takie problemy może mieć, że ich dzieci też tak miały i tyle z ich pomocy. Synek pije dość dużo mleka na noc, bo około 240ml. W nocy je dwa razy po około 150ml i w dzień około 100ml. Macie jakieś pomysły co mogę zrobić żeby mu pomóc?

Ostatnia edycja:
reklama
witaj krotka i zapraszam cię na wątek główny bo ten dotyczy rozszerzania diety a na głównym będzie więcej dziewczyn z dobrymi radami :tak: ja proponuję kleik kukurydziany! działa rozluźniająco na kupki

Do góry