reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

ja zagęszczam w ogóle mleko bo zjada 150 bez miarki kaszki jest za mało a jak dam więcej to nadmiar ulewa a na noc daję łyżeczka gęstą kaszkę bo śpi najedzony spokojniej i w nocy wystarczy mu tylko napić się herbatki i śpi dalej. Bo w sumie to mało zjada w dzień a zagęszczone to lepiej sie naje a i bardziej mu smakuje bo ja dosypuje kaszkę owocową.

reklama
Dziewczyny pomóżcie proszę, bo nie ogarniam już tych kaszek...
Kupiłam małej smakową mleczno-ryżową, ale jej nie służy. W takim razie co innego (oprócz kleików) mogę jej dawać? Jakie i gdzie kaszki kupujecie?

Macku - a kleiki lubi? To dawaj jej dalej kleik robiony na gęsto z owocami. Mozesz też kupic kaszke ryzowa-smakową i robic na mleku które pije.

maćku mój Kuba tez mleczno ryżowej nie trawi a jak zrobię zwykłą ryżową na mleku to nic mu nie jest bo po mleczno ryżowej brzuszek go boli. Ja kupuje bobovity.

Ostatnia edycja:
Nie wiem co mam zrobić Kuba już ma prawie 7,5 miesiąca a ja nadal nie przeszłam na mlekpo 2. Mały pije bebiko ale jak próbowałam przejść na 2 jak skończył 6 miesiecy to miał takie zaparcia że gorączki dostał a pani dr powiedziała że nie trzeba przechodzić ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć.

reklama
Papitka słyszałam kiedyś że rzeczywiście można spokojnie karmić dłużej początkowym ale nie wiem jak długo bo raczej trzeba w końcu przejść na następne bo ma konkretniejszy skład a maluszkom po 6 mcu zapasy niektórych "rzeczy" się kończą np. żelaza :tak: a próbowałaś tylko bebiko?

Do góry