reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety po kolei....

Na wodzie, mm czy krowim? Ja mam dylemat: mam dziwne opory przed podawaniem mm (jestem kp), krowiego raczej nie można takiemu małemu dziecku (tak?), a nie wiem czy na samej wodzie to będzie do zjedzenia 😏
Ja robiłam albo na wodzie albo na moim mleku. Ogólnie jogurty i inne produkty mleczne można, mleko krowie zalecają podawać dopiero po roku.

reklama
Tak właśnie czytałam, że krowie po skończonym roku i się zastanawiałam, czy jak mu babcia poda budyń to czy mu się nic nie stanie. Ja jestem przeciwna, ale ona wie swoje i ciągle o tym mówi, że budyń z soczkiem pewnie by zjadł 🤦‍♀️

Tak właśnie czytałam, że krowie po skończonym roku i się zastanawiałam, czy jak mu babcia poda budyń to czy mu się nic nie stanie. Ja jestem przeciwna, ale ona wie swoje i ciągle o tym mówi, że budyń z soczkiem pewnie by zjadł 🤦‍♀️
Wiesz co, wybacz... Ale co to znaczy "babcia poda". To jest Twoje dziecko i Ty decydujesz.
Przede wszystkim kupny budyń to cukier i często chemia, soczek to cukier. To jest dziecku z tym wieku zbędne. Melko w tym wszystkim to najmniejszy problem.

Musisz karmić dziecko według własnych przekonań. Ja bym w życiu dziecku ni6w dala soku i budyniu, to ty jesteś matka, a nie ona .

Musisz karmić dziecko według własnych przekonań. Ja bym w życiu dziecku ni6w dala soku i budyniu, to ty jesteś matka, a nie ona .
@Sun flower35
Ja to wiem, ale boję się, że pod moją nieobecność to zrobi. Tu funkcjonuje ten sławny argument "kiedyś tak się robiło i było dobrze". Gotuję się jak to słyszę 😠

@Sun flower35
Ja to wiem, ale boję się, że pod moją nieobecność to zrobi. Tu funkcjonuje ten sławny argument "kiedyś tak się robiło i było dobrze". Gotuję się jak to słyszę 😠

To po co chcesz zostawiać dziecko z taką osobą?
Jeżeli by biła Twoje dziecko to też byś powiedziała, że spoko bo kiedyś się tak robiło?

Budyń czy Kisiel w parę minut można zrobić samemu nie trzeba kupować gotowca 😉 Moje dzieciaki lubiły serek wiejski, jogurty naturalne z owocami. Kaszki kupowałam z Helpa. Podawałam też płatki owsiane, jaglane i ryzowe. Wprowadzane posiłki początkowo stanowią namiastkę nowego smaku dopiero później stopniowo zastępują kp u starszego dziecka. Naturalnie sam ułoży ci się grafik posiłków 😉 dostosowany do wszego rytmu dnia.

reklama
Do góry