reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Mała- moja pediatra znowu pozwoliła dawać słoiczki już na początku 3 miesiąca oczywiście w małych ilościach ale ja jeszcze czekalam i od tygodnia dopiero wprowadzam.Myślę że skoro dzieciaczek dobrze toleruje to spoko. I w sumie lepiej że je więcej zupek i dań niż mleka bo sa mniej tłuste. moja mała jest troszeczke pulchniutka i wole teraz jej dawac wiecej obiadków niż mleka i kaszek.

Japaneczka - Wasze maleństwo jest według mnie jeszcze za małe na wprowadzanie jakichś słoiczków. Ale w październiku to już jak najbardziej.

reklama
Scarletka i jak dzis u Was było z jedzeniem?
Pinka teraz Erik robi cyrki przy jedzeniu? oby chwilowo

My dzis juz miałysmy lepszy dzien;) i na jedzenie i tak ogolnie;) od godziny 8 rano - 4 butle mleczka po ok 110ml ,3/4 dyni z ziemniaczkiem i po raz pierwszy deserek czyli jabłuszko tez 3/4 słoiczka:)ach zeby tak ładnie zawsze było,bez wrzasku i histeri;)z checia otwierała buzke;)

no to faktycznie pediatra spoko :) ja tez uwazam ze dopiero wrzesien/pazdziernik na wprowadzanie pokarmow stałych ew zawsze mozna przejsc na mm :)

Wszystko zalezy od dziecka,nasza pediatra kazała właczyc słoiczki po 3 miesiacu ze wzgledu na małe przybieranie i na luzne kupki.

Gabrysia zjadła dzisiaj Jarzynową z Hippa (tą "paczkową") i na razie nie podam jej więcej... Zjadła ze smakiem, jak praktycznie wszystko, ale po 2 godzinach wpadła w taką histerię, że musiałam ją uspokajać prawie godzinę :szok: Chyba jednak jeszcze za wcześnie na kalafiora i groszek..

oluś u nas ze spaniem po tej zawiesistej kaszce tez było do bani. Niby zamiast o 0.00 obudził się o 2.00, ale za to potem już była mordęga do rana, wycie, wstawanie do niego co parę minut.. tak jak pinia pisała, mojego tez nawet kit nie zapcha.
Z jedzeniem u nas dzisiaj było ok, 4 butle po ok 150 ml, cały słoik obiadku i słoik deserku. Smarowałam mu dziąsełka na kilkanaście minut przed karmieniem

Vecia, pewnie masz racje i się za bardzo spieszę z tymi testami, odczekam teraz tydzień :/ chociaż małemu znowu pojawiła się wysypka, a zjadł tylko 1/3 łyżeczki marchewki... zrobie to "jak należy" i wtedy zobacze :) ja taka niecierpliwa jestem, bo wasze pociechy zajadają słoiczki w najlepsze, a ja mojego dalej tucze mlekiem... do tego po tym bebilonie ma refluks, nie wiem co o tym myśleć, bo nawet godzine po jedzeniu potrafi zwrócić sporą ilość... po bebiko nie miał takich problemów z brzuszkiem, a teraz pod koniec jedzenia marudzi, jakby go brzuszke lekko bolał...

Vecia, pewnie masz racje i się za bardzo spieszę z tymi testami, odczekam teraz tydzień :/ chociaż małemu znowu pojawiła się wysypka, a zjadł tylko 1/3 łyżeczki marchewki... zrobie to "jak należy" i wtedy zobacze :) ja taka niecierpliwa jestem, bo wasze pociechy zajadają słoiczki w najlepsze, a ja mojego dalej tucze mlekiem... do tego po tym bebilonie ma refluks, nie wiem co o tym myśleć, bo nawet godzine po jedzeniu potrafi zwrócić sporą ilość... po bebiko nie miał takich problemów z brzuszkiem, a teraz pod koniec jedzenia marudzi, jakby go brzuszke lekko bolał...
Na refluks spróbuj Bebilon Nutriton. A skoro obawisz się marchewki to na początek dej mu np. dynię czy dynię z ziemniakiem i nie wcześniej niż po 7 dniach od zaejscia ostatniej zmiany skórnej. Inaczej nadal nie będziesz wiedziała czy to alergia pokarmowa i na co

ja zaczelam wprowadzac sloiczki jak miala 3,5 miesiac pediatra powiedziala ze juz moge a dla mnie to byla szansa na odetchniecie od cyca bo ciagle na nim wisiala i jak jej podalam pierwszy raz to az piszczala tak jej smakowalo i musialam szybko podawac wcina je ze smakiem kaszke tez je ale nie podaje jej codziennie tylko raz na jakis czas i co najlepsze ze w koncu zaczela jesc modyfikowane we wrzesniu bede chciala juz ja odstawic od cyca wiec mnie to bardzo cieszy:)ona naszczescie do niejadkow nie nalezy rzadko podaje jej caly sloik

reklama
Do góry