reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Malina ale agent z tego Waszego Jaśka:-D:-D A kichnięcia w trakcie jedzenia jeszcze nie zaliczyłam:happy:

reklama
Malinko wooooooooooooooowwwwww ale Jasiek miał smaka:-D ciekawe ile mój pośpi po tej kaszce, pewnie będzie jak u Oli:-p

U nas poprawa z jedzeniem(tfutfu nie zapeszac;-)) ale mimo to mamy pobudki w nocy:-( doszło do tego ze w dzien je co 3-4h a w nocy co 2h nawet.
Scarlet dobrze ze wogole zjadł ta kaszke:tak: ja to juz mowie ze niech sie moja budzi czesciej ale wazne zeby wogole jadła,tylko ze u nas to tez kiepsko z waga małej.
Malina smianie sie i kichanie podczas jedzenia to norma:-D najfajniej jest kichac jak łyzeczka zbliza sie do buzi:-D

Dziewczyny mam pytanie, bo widzę, że już pięknie szalejecie z rozszerzaniem diety u swoich dzieciaków :D Ja zaczęłam dopiero z zupką jarzynową. Najpierw był Gerber potem Hipp, ale obie jakoś tak marnie zostały przyjęte. I tu pojawia się pytanie: jak wy to robicie że wasze pociechy pochłaniają cały czy nawet pół słoiczka naraz? Moja jak zje dwie trzy łyżeczki to maks :/ Może tu chodzi o tę łyżeczkę, tzn. technikę karmienia? Jest jakaś skuteczna? Możecie coś doradzić?

Barbra może po prostu Twoje maleństwo jeszcze nie było głodne, w jakim czasie od poprzedniego papu dajesz obiadek?? Ja czekam do oporu, ale nie aż tak jak będzie już płacz, bo wtedy to z jedzenia łyżeczką nici, średnio 2,5-3h.. a łyżeczki też różne testowałam i ostatecznie najlepiej wypadła kupiona kiedyś na allegro z taką gumką na końcu, niestety nie pamiętam firmy :/

reklama
Barbra jak dopiero niedawno zaczełas dawac słoiczki to wystarcza te dwie-trzy łyzeczki,z czasem wyjdzie poł słoiczka;)

aa i łyzeczka tez moze miec znaczenie,u nas super sie sprawdzaja zwykłe babydream,potem kupiłam zestaw TT co by mała miała ''wypasna zastawe'' i łyzeczka tam okazała sie niewypałem,albo ja nie umiem nia karmic;)

Do góry