reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Ja te podaję mannę wieloowocową, ale do wieczornego mleczka
aaaa i któraś miała rację, że przytyka się smok 3TT. Kiedy dawałam kleik ryżowy, spokojnie mogłam dodac 2 łyżki do swojego mleka i dobrze leciało, manny max 1 łyżka, a i tak czasem kiepsko leci..

reklama
u nas dzisiaj była śliwka gerbera rety chyba nic jej jeszcze tak nie smakowało szpinaku nie przełkła brokuły i kalafior ze smakiem a i nekter gruszkowy też chetnie wypiła jutro dostanie pomidorówke z ryżem i reszte śliwki

a tak wogóle to jadła już czekolade i normalnu jogurt brzoskwiniowy nic jej nie było:)

PAPCIA- moze nie powinnam ale się wtrące wydaje mi sie ze troszkę za szyko Lenie podajesz aż takie ciężkie i nowe smaki ,obyś poźniej nie miała z nią problemów....ale to moze tylko ja tak mysle....:-p

My po dzisiejszej wizycie w poradni dla wczesniaków zaczynamy rozszerzanie diety. Mamy podawać zupkę jarzynową, żółtko jajka, łyżeczkę masła, odrobinę czerwonego mięsa. Oczywiscie wprowadzać stopniowo, a nie wszystko od razu :) Tylko jajko i masło od razu. Jajko 3 razy w tygodniu, a masełko codziennie.

Fifrus no to gratuluje;)i powodzenia;)

Ja tez juz jadłam kalafiora,fasolke szparagowa,kotlet smazone,marchewke z groszkiem,pierogi z kapusta i grzybami ,chyba juz jem wszystko oprocz cytrusow i Małgoska zyje;)jak do tej pory na nic nie zareagowała negatywnie.

Pinuś a czemu miałabym mieć z nią problemy skoro nowe warzywka je ze smakiem i nic jej po nich nie jest to dlaczego mam jej ich nie dawać ?
Czekolady dostała oczywiście okruszek a nie całą kostke

Fifi żółtka powiadasz a ja myślałam że to na dużo bardziej oddalony termin do podania

Papciu zołtka sa w daniach słoiczkowych juz od 5m-ca(bez białek),fajnie ze Lenka jest taka otwarta na nowosci i oby zawsze tak dobrze je tolerowała bo niestety ale czesto rozne nietolerancje wychodza z wiekiem np corka mojej znajomej dostała skazy białkowej majac prawie rok.

Papciu ja też byłam zaskoczona, ale tak mam dawać. A skoro ola mówi, że żółtka są już w słoiczkach, to chyba muszę czytać etykiety i uważać z iloscią.

reklama
Do góry