reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Ja te podaję mannę wieloowocową, ale do wieczornego mleczka
aaaa i któraś miała rację, że przytyka się smok 3TT. Kiedy dawałam kleik ryżowy, spokojnie mogłam dodac 2 łyżki do swojego mleka i dobrze leciało, manny max 1 łyżka, a i tak czasem kiepsko leci..

reklama
u nas dzisiaj była śliwka gerbera rety chyba nic jej jeszcze tak nie smakowało szpinaku nie przełkła brokuły i kalafior ze smakiem a i nekter gruszkowy też chetnie wypiła jutro dostanie pomidorówke z ryżem i reszte śliwki

a tak wogóle to jadła już czekolade i normalnu jogurt brzoskwiniowy nic jej nie było:)

PAPCIA- moze nie powinnam ale się wtrące wydaje mi sie ze troszkę za szyko Lenie podajesz aż takie ciężkie i nowe smaki ,obyś poźniej nie miała z nią problemów....ale to moze tylko ja tak mysle....:-p

My po dzisiejszej wizycie w poradni dla wczesniaków zaczynamy rozszerzanie diety. Mamy podawać zupkę jarzynową, żółtko jajka, łyżeczkę masła, odrobinę czerwonego mięsa. Oczywiscie wprowadzać stopniowo, a nie wszystko od razu :) Tylko jajko i masło od razu. Jajko 3 razy w tygodniu, a masełko codziennie.

Fifrus no to gratuluje;)i powodzenia;)

Ja tez juz jadłam kalafiora,fasolke szparagowa,kotlet smazone,marchewke z groszkiem,pierogi z kapusta i grzybami ,chyba juz jem wszystko oprocz cytrusow i Małgoska zyje;)jak do tej pory na nic nie zareagowała negatywnie.

Pinuś a czemu miałabym mieć z nią problemy skoro nowe warzywka je ze smakiem i nic jej po nich nie jest to dlaczego mam jej ich nie dawać ?
Czekolady dostała oczywiście okruszek a nie całą kostke

Fifi żółtka powiadasz a ja myślałam że to na dużo bardziej oddalony termin do podania

Papciu zołtka sa w daniach słoiczkowych juz od 5m-ca(bez białek),fajnie ze Lenka jest taka otwarta na nowosci i oby zawsze tak dobrze je tolerowała bo niestety ale czesto rozne nietolerancje wychodza z wiekiem np corka mojej znajomej dostała skazy białkowej majac prawie rok.

Papciu ja też byłam zaskoczona, ale tak mam dawać. A skoro ola mówi, że żółtka są już w słoiczkach, to chyba muszę czytać etykiety i uważać z iloscią.

reklama
Do góry