reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

u nas też po wczorajszym obiadku z pomidorami nie widać objawów alergii, ufffff
no to dziś będzie powtórka z rozrywki :)

Dziewczyny jak robicie te pulpeciki to dajecie do mięsa jajko? czy samo żółtko może?
A może poproszę o przepisik na takie pulpetki dla bobasa?

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was daje maluchowi mleko NAN 2 HA ??
Czy ono jest gorzkie czy mi smak się popsuł ?
Dziś pierwszy raz gotowałam Julci kisiel z żółtkiem na tym mleku i kurcze odważyłam się go spróbować- co za syfffffffffffffff

Nie dziwię się, że Julce wcale to nie smakowało.
acha- przepis na kisiel z poradnika żywienia Bobovity

my miedlismy wczoraj debiut arbuzowy i Gaba az sie trzesla tak jej smakowal ::)
dostala tez 2 lyzeczki budyniu na mleku i reakcji alergicznej nie bylo wiec pewnie zaczne jej wprowadzac mleko krowie zaczne od dodawania do kaszki bo jak do tej pory byla na wodzie lub soku

aaa i zauwazylam ze obiadki te ze sloika gerbera niebardzo gsbrysi przypadly do gustu wiec dostaje niektore tymciowe ale mniej doprawione.

Makaron drobniutko pokroiony sama sobie lapkami wybiera i zjada (tylko jest bardziej rozgotowany )
pomidorowke robilam z koncentratu na rosolku jarzynowym z odrobina ryzu..jak dotad jest ok

Edytko bo ten kisiel z żółtkeim to jest syf, Weronika tez tym pluje na kilometr albo dalej, nie robie jej tego bo ja bym nie zjadła a co dopiero dziecko, a co do mleka to nie wiem czy jest goszkie ale chyba nie, te mleka Ha mają inny troche smak od tych normalnych , niekoniecznie są dobre ale chyba nie gorzkie.
JAk Weronika piła Humane HL to sierdziało jak szlak a w smaku świnskie a mała piła z apetytem wiec cieżko wyczaić te nasze dzieci ::)

elfiko pisze:
Joaska pisze:
chcialam tylko napisac, ze u nas kasdka manna z bobovity to hit.........Kuba pochlania okolo 200 ml z butli..........i chyba mu smakuje :) :D :D ;D ;D ;D

brawo dla Kubusia, u nas to samo, ta kaszka jest pyszna i ja muszę ją przed moim łosiem chować bo dziecku wyjada łobuz jeden  ::)
Weronika na noc tej kaszki wypija z butli.... 300 ml  >:D
łakomczuch

U nas to tez hicior. Tylko my ładujemy łyżeczką na gęsto na kolacje. Cała miseczka :)

Maksowi tez juz daj coraz wiecej to co my jemy. No i całe szczescie rozwiały sie moje obawy co do jakichklowiek alergii u mojego dziecka ;D

Myślę też że na dniach spróbujemy przestawić się na jakies zwykłe mleko bo jak do tej pory było Bebilon Pepti2. Co byście poleciły ??? Bebiko, Nan, Hipp, Humana, Nestle ??? ??? ???

Niuńka pisze:
Myślę też że na dniach spróbujemy przestawić się na jakies zwykłe mleko bo jak do tej pory było Bebilon Pepti2. Co byście poleciły ??? Bebiko, Nan, Hipp, Humana, Nestle ??? ??? ???

Bebilon- z czystym sumieniem moge polecic to mleko. U nas od samego początku były przeboje z mlekami, próbowaliśmy chyba wszystkiego i zawsze jakiś problem sie pojawiał, po bebilonie Weronika zaczeła normalnie jeśc, ładne kupki, zero bóli brzucha.
Naprawde polecam to mleczko.

elfiko pisze:
Niuńka pisze:

Bebilon- z czystym sumieniem moge polecic to mleko. U nas od samego początku były przeboje z mlekami, próbowaliśmy chyba wszystkiego i zawsze jakiś problem sie pojawiał, po bebilonie Weronika zaczeła normalnie jeśc, ładne kupki, zero bóli brzucha.
Naprawde polecam to mleczko.

Elfiko
dziękuje za podpowiedz :)

reklama
Do góry