reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

reklama
a ja mam problem
tzn.bardziej sie zastanawiam czy Milenka je odpowiednio.....

chodzi o to ze Milenka od drugiego miesiaca jest na mleku modyfikowanym
i w zasadzie do dnia dzisiejszego dla niej jest to najwazniejszy posiłek.......
je dziennie od 4-5 butelek dziennie po 180ml
czasem zostawi cos w butli

staram sie dawac jej codziennie sloiczki z owocami,deserkami
dodatkowo kupuje jej serki Bakusie i inne

ale bywaja dni ze nie zje tych deserkow
i cały dzien to mleko

czy w jej wieku nie jest to złe???
jak czytam ile dzieci w jej wieku powinny jesc warzyw i owocow to my w zyciu dziennej dawki nie przekraczamy

acha i wiadomo ze jak my cos jemy to ona tez

co myslicie?

lilka a czy Ona je obiady, warzywa, mieso i takie tam, bo nic nie napisalas???

u nas mleko jest dwa razy, rano i wieczorem, kaszka raz czsem dwa, a reszta to obiad, derer i jakis podwieczorek...........

no wlasnie miesko je zadko,moze raz na tydzien i ociupinke
warzywa jak mamy w obiedzie to tak
ale czesto mam sorowki,no wiec ich nie dostaje

z warzyw najchetniej je ziemniaki w kazdej postaci
ale zdaje mi sie ze jej menu jest dosc...........do tyłu

jak ty Asiu dajesz mleko rano i wieczorem...........a u nas to najwazniejszy posilek
zauwazylam ze jak zje duzy obiad z nami,np.ziemniaki z sosem i miesko
to ona jest jakby dalej glodna
bo zaraz po potrafi zjesc całą butle mleka..........

z tego co wiem, to dzieciaki w takim wieku jak nasze powinny jest 3 posilki mleczne na dzien, plus obiad i podwieczorek............

a Kuba dostaje mleko rano jak wstanie a ponziej przed spaniem..............

a obiadki z miesem jemy przynajmniej 5 razy w tyg, czasem odiad jest warzywny, np. warzywa z ryzem czy cos takiego!!!

powinnas Mili dawac miesko, ma duzo zelaza i hormonow wzrostu..............

Lila spróbuj jej unormować rozkład posiłków i podawać mleko na przemian z czymś stałym..

moja je o 5 rano mleko 250 ml wody + 7 miarek mleka
chrupki kukurydziane/biszkopty bezglutenowe
o 10 owoce- słoik
o 13 mleko 250 ml + 7 miarek mleka
o 16 zupka z mięskiem 180 ml
o 19:15 mleko 250 ml + 7 miarek mleka

U nas mleko dwa razy dziennie rano i wieczorem, w postaci kaszki na mleku. Samego już nie pije, bo od dawno się nim nie najada.

A ja będę w wakacje powoli zmieniała plan żywienia Korniszonka. Wczoraj byłam na spotkaniu organizacyjnym w żłobku i roczne dzieciaczki będą miały nastepujący plan żywieniowo- organizacyjny:

8.00 śniadanko

10.00 owoc lub soczek lub ciasteczko

zajęcia zabawowo-dydaktyczne (np. trzymanie kredki, kładzenie lali spać, szukanie motylków ;D)

11.30 obiadek

12.00 spanie

14.00 obiadek part II

zajęcia zabawowo-dydaktyczne

15 fajrant

e_mama pisze:
Lila spróbuj jej unormować rozkład posiłków i podawać mleko na przemian z czymś stałym..

moja je o 5 rano mleko 250 ml wody + 7 miarek mleka
chrupki kukurydziane/biszkopty bezglutenowe
o 10 owoce- słoik
o 13 mleko 250 ml + 7 miarek mleka
o 16 zupka z mięskiem 180 ml
o 19:15 mleko 250 ml + 7 miarek mleka

u nas menu wyglada podobnie
a wiec:

8.00 rano mleko 180ml
w miedzy czasie,chrupki lub paluszki (bez soli),je troszke tego co my na sniadanie
10.00 deserek
11.00 mleko 180ml (przed spaniem)
14.00 mleko 180 ml (i moge isc na spacer,bo inaczej jest glodna jak zje cos innego)
na miescie je z nami troche frytek(czasami), wafelek od loda codziennie,soczek
17-18.00 obiad co my jemy
w miedzy czasie znowu przekąski,serek,soczek lub herbatka
21.00 180ml mleka z kaszka

ale mowie sa dni ze mi nic innego oprocz mleka nie chce jesc
no i jak widac parwie zero mięsa
bo my nie codziennie mamy mieso

musze wiec pomyslec jakby tu jedno mleko wywalic z menu
nie wiem ktore
te na spacer chyba??? bo jak przed spaniem o 11 nie dostanie mleka to sie budzi szybko niewyspana i marudna jest strasznie
hmm....ale zas jak wychodze na spacer to wracam czasem po paru godzinach.....
musze pomyslec

reklama
Do góry