reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

Elficzorku, oczywiście, że może być na pomidorki,a na przecier nie. Mój też tak miał :) Moją zupkę na przecierku szamał i nic się nie działo, a jak mu dawałam indyka z pomidorami, tego z bobovity to miał właśnie małe plamki. Ale później już było ok, więc może uczulenia już nie ma. Trudno powiedzieć, bo gotowców już nie jada, a ja nigdy pomidorówki z prawdziwych pomidorów nie robię :p

A u nas też była premiera truskawek i na razie mały jest pod obserwacją :laugh:

reklama
Iwon pisze:
Elficzorku, oczywiście, że może być na pomidorki,a na przecier nie. Mój też tak miał :) Moją zupkę na przecierku szamał i nic się nie działo, a jak mu dawałam indyka z pomidorami, tego z bobovity to miał właśnie małe plamki. Ale później już było ok, więc może uczulenia już nie ma. Trudno powiedzieć, bo gotowców już nie jada, a ja nigdy pomidorówki z prawdziwych pomidorów nie robię :p

A u nas też była premiera truskawek i na razie mały jest pod obserwacją :laugh:

no tak tez sobie pomyslałam o tych pomidorach że to moze być od tego ale kurcze czasami daje małej troszke pomidorka na kanapce i nic sie nie działo do tej pory???
No nic, poobserwuje ją troszke i za pare dni powtórze z tym pomidorkiem.
Dzięki Iwonko :-*

kurcze a od piątku Weronika ma na rączkach jakieś uczulenie, taka kaszka czerwona. Zaczyna sie na przedramionkach a kończy pod paszkami. Nie mam pojęcia od czego to, myśłałam że od tego pomidora ale juz jej dawno nie dawałam a to nie znika wcale. Może słońce? Ale na nóżkach nie ma hmmmm :-[

elfik moze faktycznie od slonca???

nozki ma czesciej zaktyte a raczki..............ale wtedy byloby cos widac tez na buzi, przeciez ta tez jest odkryta...............

sama nie wiem...........a smarujesz ja jakims nowym kremem, albo moze inny proszek..............sama nie wiem

Joaska pisze:
elfik moze faktycznie od slonca???

nozki ma czesciej zaktyte a raczki..............ale wtedy byloby cos widac tez na buzi, przeciez ta tez jest odkryta...............

sama nie wiem...........a smarujesz ja jakims nowym kremem, albo moze inny proszek..............sama nie wiem

no właśnie nic nowego jej nie wprowadziłam, piore dalej w Loveli bo mam duża butelke i jeszcze nie wprowadzałam innego proszku a krem do opalania ten LIrene mam juz drugo miesiąc wiec chyba by na niego uczulenie szybciej wyszło no nie?
nie wiem,.... poczekam pare dni bo może to reakcja na te antybiotyki które ostatnio jadła.

z tymi lekami to bardzo mozliwe, po odstawieniu to jeszcze z 2 dni powinny lekko krazyc w organizmie, jakten czas minie powinno zniknac!!!!

nie martw sie, pewnie to cos niegroznego................:)

cmok!!!

to nie to że sie martwie tylko mnie to wkurza już! ciągle te krosteczki, kaszki, liszaje normalnie oszalec można a jednak chyba mamy jakąs alergie bo od piątku stosujemy zyrtec i już dzisiaj na buzi wokól usteczek zostało tylko lekko różowe miejsce a wszystko inne zniknęło! ciesze sie z tego bo chce małej zdjęcie na roczek u fotografa zrobioć a z taką chorą buzią to nic by z tego nie wyszło :-[

Joaska pisze:
z tymi lekami to bardzo mozliwe, po odstawieniu to jeszcze z 2 dni powinny lekko krazyc w organizmie, jakten czas minie powinno zniknac!!!!

nie martw sie, pewnie to cos niegroznego................:)

cmok!!!

też wydaje mi sie, że to może byc reakcja na antybiotyk + słońce, bo z tego co mi sie gdzieś obiło o uszy to powinno się unikac słońca jak stosuje się antybiotyk

krosteczki są ale już zdecydowanie mniej a te co zostały to są mniejsze wiec to chyba po lekach było jednak :)

reklama
no i te krostki były chyba po lekach bo zniknęły całkowicie a teraz mamy inny problem
weronika lubi serki-bakusie, to byl nasz podwieczorek ale musimy odstawic bo ma po nich brzydka kupe :-[
spróbuje inne serki za pare dni

Do góry