reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

e_mama pisze:
ależ przesłodki pyszczaczek !!!!! :) :) :) tylko całować !!!!!

U nas robi się Julce taka jakby czerwona skorupka na brodzie, a te krosty to ma na poliku i w jednej brwi, a na czole to ma taką drobniutką kaszkę.......

Z zupełnie innej beczki, nie macie problemów z kupieniem zwykłych chrupków kukurydzianych???
Ja nie mogę dostać, nie wiem czy to dlatego, że nie ma kaszki kukurydzianej i matki wykupiły zapasy flipsów???
a tych różnych auchanach czy geantach nima normalnych flipsów są tylko jakieś bekonowe czy tam truskawkowe....

Weronika ma najgorsze własnie nad górną warga to już jest takie jakby napuchnięte i tez suche i boje sie czasem żeby nie pękło bo bedzie ja bolało bardzo. Ma tez kaszke na czole i zauważyłam że czasamjesttaka wieksza a czasem nniejsza
Na powiekach takie grudki piodskurne to podobno jakies białko sie gromadzi i jest to normalne u mniemowlaków, ,ma zaniknac po pierwszym roku.
Co do chrupek to u nas sa wszystkie rodzaje, ja kupuje teraz częsciej zwykłe flipsy bo są miekkie i mniejsze a Weronike chyba bolą dziąsła bo gryzie bokami a czasami takich twardszych chrupciow nie chce jesc.

reklama
Iwon pisze:
elfiko pisze:
tutaj widac jakiś weronika ma chora buzie
101a20836ic.jpg

Weroniczka to po prostu wykapany tato ::) Jakby skórę zdjął :p

tak dobrze to ujełaś, czasami jak zrobi taką minke to mam wrażenie ,że patrze na małego Grzesia :) ale charakter mój! i niestety nie jest to dobra wiadomośc ::) :p ;D

Moja córcia to smak ma po mnie:
uwielbia cytrynę, dla n iej to rarytas i nawet sie nie krzywi. Ja tez bardzo lubie cytrynę

A jeżeli chodzi o chrupki kukurydziane to u nas raczej odpadaja, bo Daria się nimi dławi, no ale jak w takim razie ma się nauczyc gryzienia?

e_mama pisze:
baby a któraś z Was używa mleka HA?
tylko ja tu jestem z małym alergikiem?
My jedziemy na mleku sojowym ISOMIL2. Podobno jest najsmaczniejsze i nie śmierdzi. Sprawdza się rewelacyjnie i Daria je lubi, ale ona to raczej wszystko lubi ;D.

e_mama pisze:
baby a któraś z Was używa mleka HA?
tylko ja tu jestem z małym alergikiem?
My jedziemy na mleku sojowym ISOMIL2. Podobno jest najsmaczniejsze i nie śmierdzi. Sprawdza się rewelacyjnie i Daria je lubi, ale ona to raczej wszystko lubi ;D.

e_mama pisze:
Jak zaczęłam wprowadzać takie obiadki po 8mym miesiącu, żeby były grubo mielone, to Julka zje kilka łyżeczek i ma odruch wymiotny :( nie wiem, może dlatego, że nie mamy jeszcze ząbków i nie radzi sobie z gryzieniem dziąsłami?

Jakieś dwa miesiące temu Daria też miała problem ze słoiczkami z dużymi kawałkami, więc ja robiłam tak, że np gotowałam marchewkę z ziemniakiem do miekkości i póżniej dodawałam do niej słoiczek i wszystko miksowałam i takie jedzonko Darcia zjadała ze smakiem, a jeszcze jeden plus tego był taki, że z jednego słoiczka były dwa ;D

Teraz juz Darcia radzi sobie z większymi kawałkami także u Julci pewnie to też kwestia czasu i będzie ok :)

Ja od dzisiaj próbuję przestawić Julkę na zwykły Bebilon2. Zobaczę, czy rzeczywiście mleko HA tak mało się różni od zwykłego.
Co do gotowania to ja ciągle daję tylko słoiki ale już się łamię, szczególnie po wczorajszych zakupach. Połowa rachunku to żarełko Julci, boshhhhhhh
U nas hitem są chrupki kukurydziane. Ostatnio mała je pożera w ogromnych ilościach. Tak śmiesznie pakuje całe do buzi :)
Tylko później wygląda jak stara babka, bo się wymaże nimi i skóra jej się marszczy :)

e_mama pisze:
Ja od dzisiaj próbuję przestawić Julkę na zwykły Bebilon2. Zobaczę, czy rzeczywiście mleko HA tak mało się różni od zwykłego.
Co do gotowania to ja ciągle daję tylko słoiki ale już się łamię, szczególnie po wczorajszych zakupach. Połowa rachunku to żarełko Julci, boshhhhhhh
U nas hitem są chrupki kukurydziane. Ostatnio mała je pożera w ogromnych ilościach. Tak śmiesznie pakuje całe do buzi :)
Tylko później wygląda jak stara babka, bo się wymaże nimi i skóra jej się marszczy :)

ja juz wcale nie kupuje obiadków w słoikach bo Weronika ich nie zje za nic w świecie, nie smakują jej.
Co do chrupek to u nas też ich schodzą kilogramy dziennie a czasami po takim jedzonku to musze Weronice nawet włosy umyć ::) ;D

reklama
ja też słiczków nie daje bo krzysiek je odrzucił, mam nawet kilka w lodówce ale nie otwieram bo i tak nie zje zostały po prostu z jakichs wczesniejszych zakupów, musze chyba wyrzucic
ostatnio krzysiek jada nasze obiadki tylko te oczywiście które sie dla niego nadają, była zupa pomidorowa z makaronem (HIT zjedzone ogromne ilości) pulpeciki, krupnik, a jak mamy coś smażonego np to jemu wstawiam kawałek mięska i robie rosołek który tez bardzo lubi w różnych wersjach: z manną, makaronem, ziemniakiem,
a czy dajecie dwa dania znaczy sie zupę i drugie? ja po prostu daję gęstą zupę, wrzucam do niej rozgniecione warzywa, mięsko i sporo np makaronu więc jest to takie dość sycące danie

Do góry