reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

reklama
Melll pisze:
kate332 pisze:
kaśka k pisze:
kate martynia tez już zasmakowała ziemi nic jej nie było
to dobrze bo juz sie wystraszyłam

wcześniej czy pożniej pewnie wszystkie dzieciaczki poznają smak ziemi, piasku i tym podobnych smakołyków  ;)
no niby tak ale wyobraźcie sobie moją mine jak odwróciłam sie na sekunde i potem patrze a moje dziecko ma czarno w buzi :p

Natalia ostatnio nie chce jeść obiadków i rzeczy przeznaczonych dla niej za to najchetniej jadłaby wszystko z mojego talerza i tak mamy za sobą: zupę ogorkową , pomidorową, barszcz czerwony, krupnik oczywiście bez śmietany i z mała ilością przypraw.
Też już je danonki i jej strasznie smakują, próbowała danio waniliowego i truskawkowego , bakusie jadłaby najchętniej.

Martuska pisze:
Ten gulasz Iwon to sama  tez zrobie. Dodam jeszcze chyba oiliwy z oliwek, zeby nie byl jalowy. Dajesz jakiegos tluszczu Iwonko?

Tak Martusiu, dodaję troszkę masła, albo właśnie oliwy z oliwek  :) Co do pora, to jest już od dawna w naszym repertuarze, kapusta też już parę razy była. Z cebulką jeszcze się wstrzymam do roczku... A jutro będzie na obiad spaghetti dla całej rodzinki, tylko maluch łagodniejsze dostanie. U nas tak, jak u Ysi, najlepiej małemu smakuje to, co na talerzu rodziców :p Dzięki temu czasem udaje mi się jedzonko dla wszystkich za jednym zamachem przygotować ;)

kurcze u nas zero jogurcików danonków itp.... przez martyni skazę bialkową to nie wiem co jej dawać chciałabym coś więcej wymyśleć na deserki bo chrupkami i biszkopcikami to sie już przejadła bananki też tak sobie wchodzą a na jabłuszka się kwasi strasznie

reklama
Do góry