reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety maluszków

Lilka, zapomniałaś z dorosłych dań wymienić beza ;) ;D ;D ;D

Kurcze, tak piszecie o tym surowym jabłku, jak o wielkiej rewolucji, a mój wcina już tarte jabłko od dobrych dwóch miesięcy. Nigdy jabłek nie sparzałam, gotowałam czy coś takiego :p Ale malec ma się dobrze i jabłka lubi, a jakże ;)

reklama
a my po 2 tygodniu wprowadzania glutenu i wszystko ok, alergii nie ma i mam nadzieje że nie bedzie.
Weronika jadla wszelkie odmiany: chlebek ciemny, jasny, chałki bułki kanapkowe, rogalik , kaszke manne w rosołku i wszystko jej smakuje. Najbardziej lubi chałke z masłem i grysik z sokiem.
Od jutra ruszamy z serkami homogenizowanymi i jogurtami ;D
Iwon pisze:
Lilka, zapomniałaś z dorosłych dań wymienić beza ;) ;D ;D ;D

Kurcze, tak piszecie o tym surowym jabłku, jak o wielkiej rewolucji, a mój wcina już tarte jabłko od dobrych dwóch miesięcy. Nigdy jabłek nie sparzałam, gotowałam czy coś takiego :p Ale malec ma się dobrze i jabłka lubi, a jakże ;)

Ja ani jabłka ani babanów nigdy nie sparzałam zawsze surowe, z tym że samego jabłka moje dziecko nie zje i tyle ::)

Iwon pisze:
Lilka, zapomniałaś z dorosłych dań wymienić beza  ;) ;D ;D ;D

Kurcze, tak piszecie o tym surowym jabłku, jak o wielkiej rewolucji, a mój wcina już tarte jabłko od dobrych dwóch miesięcy. Nigdy jabłek nie sparzałam, gotowałam czy coś takiego  :p Ale malec ma się dobrze i jabłka lubi, a jakże  ;)

patrz babe co za pamiec :p ;D :D

Moje dziecie je jablka jako pierwsze owoce i to od dnia kiedy skonczyl 5 miesiecy. Fakt kilka pierwzych razow gotowalam mu jablko, a potem juz surowe i teraz jedno tarte cale obowiazkowo musi byc, czasem z kaszka czasem z babanem ;).
Alergii na gluten tez nie mamy, no i grysik chcialbym podac bardzo, ale chyba na wodzie, bo przeciez nie na odciagnietym mleku ::) :p
Poki co wiem, ze moje dziecko po sprobowaniu mleka krowiego dostaje pokrzywki, co mnie martwi :( Ja mleko moge jesc, ale on nie i co lepsze nie jest to taka typowa skaza bialkowa przeciez. Musze zapytac lekarza jak pojdziemy na bilans osmiomiesieczniaka 20 kwietnia ::) (to juz bedzie 9-miesieczniaka).

Ja muszę napisać, że moje dziecko jest uczulone na pomidory, całą buźke ma strasznie wysypaną.
A dziś pierwszy raz dostał Miśkopty. Są od 10 miesiąca, ale ..... wtryniał je niesamowicie. Z nowości dałam mu ostatnio morele, no i właśnie przyszło mi do głowy, że to uczulenie może od tego...hmmm sama już nie wiem. Poobserwujemy, zobaczymy.

mnie też te Miśkopty kuszą,co jestem w sklepie,
to na mnie zerkaja i proszą:Weź NAS....................... ;)
A JA NA TO JESZCZE CHWILĘ CHŁOPAKI ;D

hanti pisze:
mnie też te Miśkopty kuszą,co jestem w sklepie,
to na mnie zerkaja i proszą:Weź NAS....................... ;)
A JA NA TO JESZCZE CHWILĘ CHŁOPAKI  ;D

ja też jeszcze nie dawałam

w ogóle to nie kupuje Juli jedzenia, które jest przeznaczone dla starszych dzieci, skoro jest coś od 7 miesiąca to to jej daje a nie to od 10, bo od urodzenia nie miała problemów z bólami brzuszka, kolkami i żadych alergii, z kupka też wszystko ok, więc po co ryzykować, daje tak jak pisze i wszystko gra

z naszego jedzenia codzień coś jej dam żeby inne smaki poznała, dziś serek wiejsk :p troszke jej dałam, a później chciała mi wyrwać z ręki bo chyba smakowało :laugh:

reklama
w miesieczniku DZIECKO podaja dozwolone ulepszacze E

E dozwolone dla niemowląt E270, E304, E306, E307, E308, E309, E322, E330, E331, E332, E338, E339, E340, E412, E471, E472c, E473

E dozwolone dla starszych niemowląt poza wymienionymi wyżej E407, E410, E440

Do góry