reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety maluszków

no i musze wam jeszcze powiedziec że o d poniedzialku daje małej sucharek, połówke uciaprana w mleku lub soczku. Wcina jak szalona ;D
Mam pozwolenie pani alergolog bo robilismy te badania i miedzy innymi wiem ze na gluten tez nie mamy alergii . Moge wiec wprowadzać ale od sucharków i biszkoptów zacząć a na koniec chlebek, wczesniej chałki, buleczki mleczne i kanapkowe.

reklama
dawalam ale malutko, to byla taka gotowana szyneczka z indyka, teraz narazie ten gluten pomalutku wprowadzam i czekam na reakcje a potem pojade z wedlinami

ja tez sie przymierzam a wędlinę miałas domową czy sklepową? ja daję jogurt i jest OK, z sucharami i biszkoptami jeszcze sie wstrzymam chce spróbowac za jakis czas z ryżem, ale na razie krzysiek pluje zupkami z kawałkami warzyw wiec ryżem tez pewnie będzie pluł, natomiast banana nie miksuję tylko rozgniatam widelcem i nie ma problemu :p

dawalam taka ze sklepu, pomalutku wszystko wprowadzam ze sklepu bo trzeba dziecko przyzwyczajac.
A ten jogurt? ja tez myslalam ale one maja w skladzie krowie mleko nie? Jaki dajesz?

wszystko jedno byle bez owoców, ostatnio mój łoś kupił biszkoptowy i małemu baaardzo smakowął, a co do jogurtu to ja go wprowadziłam w zamian zamiast mleka modyfikowanego (rano jak ide do pracy) i powiem ze mam spokojniejsze nocki, czyżby mleko w proszku szkodziło krzyskowi?

Ja wprowadziłam od tygodnia serki czyli danonki i bakusie, ale takie w malutkich opakowaniach i jka narazie jst ok.

reklama
weronika kaszke tylko polplynna przes smoka bo z lyzeczki nie je od poczatku , pluje
serkow nie dawalam jeszcze

Do góry