reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

no i musze wam jeszcze powiedziec że o d poniedzialku daje małej sucharek, połówke uciaprana w mleku lub soczku. Wcina jak szalona ;D
Mam pozwolenie pani alergolog bo robilismy te badania i miedzy innymi wiem ze na gluten tez nie mamy alergii . Moge wiec wprowadzać ale od sucharków i biszkoptów zacząć a na koniec chlebek, wczesniej chałki, buleczki mleczne i kanapkowe.

reklama
dawalam ale malutko, to byla taka gotowana szyneczka z indyka, teraz narazie ten gluten pomalutku wprowadzam i czekam na reakcje a potem pojade z wedlinami

ja tez sie przymierzam a wędlinę miałas domową czy sklepową? ja daję jogurt i jest OK, z sucharami i biszkoptami jeszcze sie wstrzymam chce spróbowac za jakis czas z ryżem, ale na razie krzysiek pluje zupkami z kawałkami warzyw wiec ryżem tez pewnie będzie pluł, natomiast banana nie miksuję tylko rozgniatam widelcem i nie ma problemu :p

dawalam taka ze sklepu, pomalutku wszystko wprowadzam ze sklepu bo trzeba dziecko przyzwyczajac.
A ten jogurt? ja tez myslalam ale one maja w skladzie krowie mleko nie? Jaki dajesz?

wszystko jedno byle bez owoców, ostatnio mój łoś kupił biszkoptowy i małemu baaardzo smakowął, a co do jogurtu to ja go wprowadziłam w zamian zamiast mleka modyfikowanego (rano jak ide do pracy) i powiem ze mam spokojniejsze nocki, czyżby mleko w proszku szkodziło krzyskowi?

Ja wprowadziłam od tygodnia serki czyli danonki i bakusie, ale takie w malutkich opakowaniach i jka narazie jst ok.

reklama
weronika kaszke tylko polplynna przes smoka bo z lyzeczki nie je od poczatku , pluje
serkow nie dawalam jeszcze

Do góry