reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety maluszków

martynia w niedzielę dostała wedlug Elfikowego przepisu ziemniaczka z masełkiem :)
no i zjadła chociaż na początku robiła dziwaczne minki i musiałam troche jej wciskać

no i wogóle jestem zła próbowałam małej sama ugotować i rozdrobniłam widelcem i potem łyżką ale niestety nie mam odpowiedniego sprzetu do maksymalnego rozdrabiania na papki no i mała jak tylko wyczuwa drobne kawałeczki odrazu ma odruchy wymiotne i nie chce jeść. Nie wiem czy to dlatego że ząbków jeszcze nie ma?

no i zostaje na sloiczkach :mad: ale tych do 6 mca od 7 są juz kawałki np. ryżu i dupa nie je i tyle

reklama
kasiu u nas to samo, jakikolwiek kawalek i od razu bleee
mysle ze to taki odruch obronny üprzed zaksztuszeniem.

kaśka k pisze:
martynia w niedzielę  dostała wedlug Elfikowego przepisu ziemniaczka z masełkiem :)
no i zjadła chociaż na początku robiła dziwaczne minki i musiałam troche jej wciskać

no i wogóle jestem zła próbowałam małej sama ugotować i rozdrobniłam widelcem i potem łyżką ale niestety nie mam odpowiedniego sprzetu do maksymalnego rozdrabiania na papki no i mała jak tylko wyczuwa drobne kawałeczki odrazu ma odruchy wymiotne i nie chce jeść. Nie wiem czy to dlatego że ząbków jeszcze nie ma?

no i zostaje na sloiczkach  :mad: ale tych do 6 mca od 7 są juz kawałki np. ryżu i dupa nie je i tyle

Kasiu, a próbowałaś przecierac warzywka przez sitko? takie zwykłe, plastikowe. Jak są warzywka ugotowane dobrze do miękkości to bardzo fajnie się je przeciera, zwłaszcza ziemniaki. Ja tak robię jak mi się nie chce całego robota kuchennego uruchamiac ;D

Kornelinder dostał pierwszy raz pomidora ;D To znaczy gotowca z bobovity od 7 m-ca- indyk w pomidorach. Zajadał, aż się kurzyło, teraz jest na obserwacji ;). Trochę się boję, bo ja za gówniarza miałam uczulenie na pomidory i ogórki :p Na razie trzeci dzień i ok :)

Własnie dzwoniła do mnie Kasia, że mały dostał wysypkę na klatce piersiowej. No to po pomidorach :(

Iwon pisze:
Własnie dzwoniła do mnie Kasia, że mały dostał wysypkę na klatce piersiowej. No to po pomidorach :(

kurcze a jednak, to tak jak ja dałam małej deserek z jogurtem bo chciałam spróbować czy mała nadal ma uczulenie na bialko bo podobnoc dzieci z tego wyrastaja już w późniejszych miesiącach no i
bidulka się tylko nacierpiała przez moją głupią ciekawość biegunka była na maksa :p

reklama
dziewczyny mija tak po roczku
u moich znajomych była skaza (u dwoch) i jak dziecko przekroszyło rok to alergia znikła

takze spokojnie
jeszcze troszke ;)

Do góry