reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety maluszków

no i mamy alergie :-[ wyniki były złe ale teraz trzeba dojśc do tego czy to na białko czy na laktoze a pani doktor mówi że wcale sie nie zdziwi jak będzie i na to i na to bo takie rodzaje alergii jak nasza- ukryta( mało objawów duże spustoszenie w organizmie)
lubia sie łaczyc i czesto występuje ona i na białko i na laktoze.
Tak wiec mamy nowe mleko a właściwie nie mleko tylko preparat dietetyczny dla niemowlat z nietolerancą mleka krowiego i laktozy Humana SL
No i stop z nowosciami, teraz mase badań a potem bedziemy wszystko wprowadzac pod okiem alergologa
te kolki , bule brzucha, nocne budzenie, zielone kupy to wszystko ta paskudna alergiia i wystarczyłojedno badanie żeby to stwierdzić a musiałam czekac na to 7 miesiecy!!!
To dlatego Weronika tam mało przybiera wagowo i dlatego odrzuciła piers bo to normalne przy alergii :-[
moje biedactwo kochane :-[
a najgorsza wiadomosc to taka,że z alergii na mleko krowie sie wyrasta już powyżej roku, dwóch a z tej na laktoze moze nie wyrosnac do końca życia :-[
ale tym bedziemy sie martwić potem.
Kaszki smakowe won i zagęszczamy sinlackiem

reklama
:(:(:(:(
strasznie mi przykro elfiko ! :-* mam nadzieję, że na nowym "mleczku" będzie lepiej ! Sinlac też nie jest taki zły, choć u nas po nim wyskakiwał przez jakiś czas rumień na buźce.
Szzzzzz kurcze, jedno co się kolejny raz potwierdziło to to, że kaszki smakowe nie są dobre dla maluchów...
Będzie dobrze, najważniejsze to odstawić alergeny i powinno być co raz lepiej !! Trzymam kciuki!

Dziewczyny , ziemniak może uczulić?? Mój mały nie toleruje marchewki więc już mozłiwosc karmienia go "słoiczkami" mam ograniczoną. Wszędzie jest ziemniak , a mały mimo wycofania marchewki dalej ma szorstkie plamki na skórze :(
Elfiko , pewnie to głupie pytanie , ale gzdie robi sie badania na alergię?

ja dostałam skierowanie od mojego pediatry do alergologa i on nam dał skierowanie na badanai a robi sie je w kazdym laboratorium lub w tym z którym poradnia alergologiczna ma podpisana umowe

elfiko dobrze ze juz wiecie o co chodzi bo najgorsze w tym wszystkim jest niepewnosc i czekanie a tak przynajmniej mozesz zacząc działac i wiesz na czym stoisz trzymamy kciuki zebyscie szybciutko sie ze wszystkim uporały

ja dzisiaj małemu dołozyłam do zupki troche brokułów niezbyt to było dobre ale zjadł

żółtka jeszcze nie dawałam a wy?

reklama
co do żółtka to ja jeszcze poczekam,jako mama wciąż karmiąca piersią
mam na to czas,ale nie wiem ,czy do końca tak może być???

Do góry