reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi bo my do tej pory wszystko na mineralnej no ale Maciuś ma już ponad 7 mies no i wydaję mi się że czas przejść na gotowanie kranówki do kaszek,herbatek i mleka a do picia dostaję zwykłą mineralną bardziej gasi pragnienie w upały niż słodka herbatą.

reklama
A ja się nasłuchałam gadania koleżanek że nie można kranówki i od początku na mineralnej jedziemy. Wszędzie trzeba brać swój termos z wodą nawet idąc do kogoś a tak to tylko butelka mleko i mniejszy pakunek ze sobą.

my tez ba kranowie lecimy:)
dziewczyny mam pytanko jakie mleko mm polecacie? bo ide jutro na wesele i troche mleka z piersi mam sciagniete ale boje sie ze to bedzie malo i w razie wypadku chce miec mm. i cz 2 mam odrazu kupic czy jak?

ja podaje Lenie Nestle NAN2 :) po 3mż Lena juz zaczela pic mm i zaczelam od NAN i na NAN pozostalismy. Lena dobrze je przyjeła, zadnych wysypek i innych tego typu a co najwazniejsze pije je ze smakiem:)
Chyba juz 2 wkoncu jest po 6mz :)

Milva jeżeli krowie to zawsze pelne mleko, 0,5 ma za malo wartosci odzywczych, przynajmniej ja tym sie zawsze kierowalam.

Chyba doczytalam, gotujesz kaszke na wodzie i dodajesz potem MM tak? Jezeli tak to faktycznie dobry pomysl z tym mlekiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja daję Bebilon, też nigdy nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Co mnie bardzo cieszy, bo na piersi były ciągłe wzdęcia, a jak przeszliśmy na MM to się skończyło. Nawet w smaku jest dosyć dobre. Jedyne co mi nie podoba- to cena.. :baffled:

Do góry