reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Dziewczyny Lenka pije BoboFruty i bardzo jej smakuja, czy mozna podac jej np Kubusia? napisane, ze bez konserwantów...Chodzi mi o podanie kubusia rozcienczonego z woda np, zeby byl bardziej orzezwiajacy a nie za gesty.

Tak samo jakie serki proponujecie, zeby podac dziecku z tych nie na mm? Bo my narazie jedziemy na tych nestle, ale chyba wykoncza nas finansowo:p Lenka uwielbia serki, czasami jak jakis zje i sie skonczy to placze:p

reklama
Z Kubusiami bym poczekała, ale Emilka je danonki i wszystko jest ok więc myslę że można (nasz lekarz o tym wie, mamy tylko przykazane myć zęby - a raczej ich brak - po słodkim jedzeniu, ale skoro Emi dobrze trawi mleko to moze)

no tez dzisiaj Lena zjadla danonka- jest ok:) z tym, ze faktycznie przerazliwie sodkie;p a bakusia np? to chyba jak danonek, tylko mniej slodzone?

Nikuss, na Bakusiach jest napisane, że są przeznaczone dla dzieci powyżej 3 roku życia, zobacz sobie na boku opakowania. Wydaje mi się, że są w nich takie same spulchniacze jak w Almette, oba mają podobną konsystencję.

Z Kubusiem bym poczekala. U mnie Marika dostala jakos po roczku i wtedy tez rozcienczony z woda...

A cd serkow to ja np jak Marika byla mlodsza kupowalam serki waniliowe rolmecz Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-570523/rolmlecz-serek-homogenizowany-waniliowy-200g-Full.jpg i dodawalam do nich rozne owoce:) Zreszta do tej pory jak mam dac jej jakis serek to wole kupic ten i dodac siwerze owoce niz kupic danio, bakusie, danonki bo w nich to sam cukier. No ale jak nie ma swierzych owocow to je kupne.

A Fabianek nie jadl jeszcze zadnych serkow. Ale tak jak pisalam podejrzewam jednak u młodego ta nieszczesna skaze białkowa;/

danonki są od 3rz bo sa na mleku zwykłym a przecież producenci mm przekonują, że jak dasz dziecku wcześniej zwykłe mleko to prokurator:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Emilka je 3 posiłki. Rano je danonka albo kaszkę, potem obiad i po południu owoce. (teraz w upały czasami odwrotnie, w dzien owoce, a ciepły obiad po południu).

Do góry