reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

zgodze sie z Net-ką dla mnie normalne mleko tak jak hipp czy inne maja zniewalajacy zapach:-DMy uzywamy nutramigen to jestem pełna podziwu jak te mleko moze pic moje dziecie:)Smród na kilometr:-DBebilon Pepti to samo ale to ze wzgledu iz te mleka sa sojowe:happy2:

reklama
Dla mnie zwykły bebilon śmierdzi. Pepti ma zapach mąki ziemniaczanej i lubiłam go dużo bardziej.

Wrrrr :wściekła/y: jak mnie mój M wkur**** miałam zupkę dla dziecka to dosypał do niej rosołek z torebki i mówi że teraz będzie smaczniejsze i nie da się przetłumaczyć że Maciuś nie powinnien jeść takich rzeczy z torebek i kostek rosołowych ... jestem bezsilna a nie chce mi się sprzeczać mam nadzieję że młodemu nic nie będzie.

Moje dziecko pogardziło zupką tatusia walnął ręką w miskę i znalazła się na tatusiu,sofie i dywanie hehehe :-D
kota sprzeczki nie pomagają bo przelatuję mojemu M to uszami chyba na przewylot jednym wleci a drugim wypadnie i tylko tyle i słynne jemu nic nie będzie.
Tłumaczę M że teraz może nic dziecku nie będzie ale później mogą być tego konsekwencje i latanie po lekarzach bo mały będzie miał problemy z brzuszkiem jelitami może uda mi się dotrzeć do mojego M zaraz poszukam czegoś na necie co go może przekona że takich rzeczy dziecku nie wolno i zmieni swoje podejście jemu nic nie będzie bo do tej pory mu nic nie jest.

reklama
ja daję na twardo, ale można też pod koniec gotowania zupki zbić do garnka surowe i zamieszać do ścięcia, ewentualnie jeśli masz jajka swojskie z pewnego źródła, możesz podać surowe wymieszane np. z ugotowanym ziemniaczkami lub z twarożkiem.

Do góry