reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi bo my do tej pory wszystko na mineralnej no ale Maciuś ma już ponad 7 mies no i wydaję mi się że czas przejść na gotowanie kranówki do kaszek,herbatek i mleka a do picia dostaję zwykłą mineralną bardziej gasi pragnienie w upały niż słodka herbatą.

reklama
A ja się nasłuchałam gadania koleżanek że nie można kranówki i od początku na mineralnej jedziemy. Wszędzie trzeba brać swój termos z wodą nawet idąc do kogoś a tak to tylko butelka mleko i mniejszy pakunek ze sobą.

my tez ba kranowie lecimy:)
dziewczyny mam pytanko jakie mleko mm polecacie? bo ide jutro na wesele i troche mleka z piersi mam sciagniete ale boje sie ze to bedzie malo i w razie wypadku chce miec mm. i cz 2 mam odrazu kupic czy jak?

ja podaje Lenie Nestle NAN2 :) po 3mż Lena juz zaczela pic mm i zaczelam od NAN i na NAN pozostalismy. Lena dobrze je przyjeła, zadnych wysypek i innych tego typu a co najwazniejsze pije je ze smakiem:)
Chyba juz 2 wkoncu jest po 6mz :)

Milva jeżeli krowie to zawsze pelne mleko, 0,5 ma za malo wartosci odzywczych, przynajmniej ja tym sie zawsze kierowalam.

Chyba doczytalam, gotujesz kaszke na wodzie i dodajesz potem MM tak? Jezeli tak to faktycznie dobry pomysl z tym mlekiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja daję Bebilon, też nigdy nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Co mnie bardzo cieszy, bo na piersi były ciągłe wzdęcia, a jak przeszliśmy na MM to się skończyło. Nawet w smaku jest dosyć dobre. Jedyne co mi nie podoba- to cena.. :baffled:

Do góry