reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

U nas lekarz powiedzial ze po podaniu glutenu moze zdarzyc sie zielona kupka...nie kazal nam wstrzymywac ekspozji .....po paru dniach wszystko wrocilo do normy.....
Zreszta nie wiem Confi czy pamietasz z "zamknietego" ale tam Misza miala ten sam problem.....byl to normalny objaw organizmu...

reklama
Witajcie:-)
Wiem dziewczyny ze malo sie udzielam na forum ale pozwole sobie wtracic pare slowek:zawstydzona/y:
owco,ja slyszalam tez niepochlebna opinie na temat gerbera(zaznaczam ze nie jest to sprawdzone ale raczej z wiarygodnego zrodla) a mianowicie chodzi o kurczaki,firma produkujaca karme dla psow,jedna z lepszych na rynku,odrzucila partie kurczakow z hodowli poniewaz nie spelniala ich wymagan:szok:hmm, a zakupil je wlasnie gerber. To znaczy ze co,dla zwierzat nie dobre a dla dzieci tak,dziwne:szok:. Ja podaje malej sloiczki bo nie mam sprawdzonego zrodla skad moglabym brac ekologiczne jedzonko,tez nie wiem czy dobrze robie ale chyba nie mam wyjscia.
Stad ponawiam pytanie do mam ze slaska,gdzie u nas mozna takowe jedzonko dostac,moze ktos wie??????

confi,ja bym poobserwowala malego,ja podaje malej gluten w kaszkach hippa(tych w sloiczku),np z biszkoptami bo tylko te kaszki je,ona to po kleiku i kaszkach ryzowych robi zielone kupy,dlatego nie podaje.

jola, Monika

No tak, rozumiem, że zaczyna się od małych ilości, i zwiększa aż dziecko zje ile będzie chciało. Mnie jednak chodziło bardziej o to, ile razy w ciągu dnia podaje się coś innego niż mleko (w moim przypadku cyc). Jak długo ciągnie się raz dziennie słoiczek, kiedy dodaje się następną "rzecz" i co to jest? Inny słoiczek?

jola, Monika

No tak, rozumiem, że zaczyna się od małych ilości, i zwiększa aż dziecko zje ile będzie chciało. Mnie jednak chodziło bardziej o to, ile razy w ciągu dnia podaje się coś innego niż mleko (w moim przypadku cyc). Jak długo ciągnie się raz dziennie słoiczek, kiedy dodaje się następną "rzecz" i co to jest? Inny słoiczek?

Moniqsa....tak jak wyzej napisalam ...najlepiej aby pierwszy tydzien Lili zostala na samym drugim sniadanku i obiadku.....jak zobaczysz ze Lili czuje sie z tymi nowosciam komfortowo mozesz wprowadzic deserek w postaci jabluszka lu jablko z bananem, jablko z brzoskwinia.....
potem moze to byc tez rozmiekniete ciasteczko z jabluszkiem....pycha....( to by byla porcja glutenu)
Narazie jednek ze wzgledu na to ze Lilianka byla do tej pory wylacznie na cycusiu lepiej przez pierwszy tydzien( conajmniej) zostan tylko ze sniadankiem i obiadkiem....
mam nadzieje ze pomoglam....jak nie to poprosze o kolejny zestaw pytan.....:-D:-D:-D:-D:-D

ooo dziękuję za odpowiedzi , uspokoiłyście mnie. Na razie była jedna mała zielona kupka więc nie panikuję poza tym czytałam ze gluten podawany podczas karmienia piersią może być łatwiej przyswajany z racji osłonowego działania mleka matki z czego się cieszę bo jednak u nas pierś to podstawa

Ja własnie podałam tę kaszkę Hippa :tak:

Moniqsan, ja na poczatku zmieniałam Damianowi smaki by sprawdzić co mu smakuje a co nie i praktycznie codziennie jadł cos innego. Teraz podaję obiadki raz dziennie, dwa razy dziennie kaszkę na mleku i poza tym pierś

powiedzcie mi dziewczyny czy jest jakaś kaszka manna tak jak ta bobovity ale bez mleka tak żebym mogła dodać do nutramigenu a nie musiała gotować jak zwykły grysio?

jolu, bardzo pomagasz, jeszcze kilka takich laików jak ja i możesz zażądać za porady zapłaty :-D;-)
Nie no, nie miałam zamiaru zacząć karmić Liliankę całymi dniami czymś innym, tylko ciekawa byłam w jakim tempie się to rozwija :tak:
Dzięki, mua :happy:

Confi
A tę kaszkę na mleku to na modyfikowanym robisz?
Bo ja właśnie chyba chciałabym modyfikowanego nie wprowadzać (skoro mogę sobie na to pozwolić, nie idę do pracy itd)

Zastanawiam się jeszcze jak to jest z wieczornym karmieniem?
Zawsze cyc?
Lilianka przy cycusiu zasypia, gdybym miała jej podawać coś łyżeczką to zapewne by się rozbudziła no i do tego trzeba by było sprzątać :sorry:
Myślałam o kaszce na noc, bo na pewno jest treściwsza niż mleko mamy, jak ją jednak podać jeśli nie w butli? (której też jeśli nie użyłam do tej pory wolałabym nie wprowadzać).
Boję się że niedługo Lilianka po cycku nie będzie już przesypiała nocy. Po dwóch ostatnich to już w ogóle.

Ej, czy ja nie jestem męcząca? :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::sorry:

jolu, bardzo pomagasz, jeszcze kilka takich laików jak ja i możesz zażądać za porady zapłaty :-D;-)
Nie no, nie miałam zamiaru zacząć karmić Liliankę całymi dniami czymś innym, tylko ciekawa byłam w jakim tempie się to rozwija :tak:
Dzięki, mua :happy:

Confi
A tę kaszkę na mleku to na modyfikowanym robisz?
Bo ja właśnie chyba chciałabym modyfikowanego nie wprowadzać (skoro mogę sobie na to pozwolić, nie idę do pracy itd)

Zastanawiam się jeszcze jak to jest z wieczornym karmieniem?
Zawsze cyc?
Lilianka przy cycusiu zasypia, gdybym miała jej podawać coś łyżeczką to zapewne by się rozbudziła no i do tego trzeba by było sprzątać :sorry:
Myślałam o kaszce na noc, bo na pewno jest treściwsza niż mleko mamy, jak ją jednak podać jeśli nie w butli? (której też jeśli nie użyłam do tej pory wolałabym nie wprowadzać).
Boję się że niedługo Lilianka po cycku nie będzie już przesypiała nocy. Po dwóch ostatnich to już w ogóle.

Ej, czy ja nie jestem męcząca? :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::sorry:

Nie nie jestes....:-):-):-):-):-):-)..........mhhhhh z ta kaszka na noc...no niestety jesli nie chcesz lyzeczka jej podac to nie ma innego wyjscia jak butla ze specjalnym smokiem przeplywowym......no sama nie wiem co Ci poradzic.... cyba ze podasz kaszke lyzeczka na podwieczorek a potem podasz cycusia na wyciszenie......:sorry:

a no i ja jak Confi tez prawie codziennie podawalam cos innego......

hej Dziewczyny, cały czas śledze Wasz wątek bo premiera jedzeniowa jeszcze przed moją Hanką :sorry:
Dziś jednak kupiłam dynie i chce troche zamrozić... No i mam do Was - doświadczone mamy- pytanie... w jakich porcjach (po ile gram) mrozić tą dynie?? Chciałabym mrozić tak aby jedna porcja starczyła na 1 posiłek a kompletnie nie wiem ile maluch potrafi zjeść warzywek :sorry: Planuje też ta dynie mieszać z innymi warzywami ale to dopiero po rozmrożeniu...

reklama
Moniqsan jest coś takiego jak puree ryżowe Misiowy Ogródek Nestle, ja mam z dynią i to jest bez mleka :)
Nie jestes męcząca, po to jest forum by pytac pytać i jeszcze raz wyjaśniać wątpliwości

Do góry