reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

reklama
mamamatysia i jola - dzięki za odpowiedz.
Poczekam jeszcze chwilę aż mały nie skończy pięciu miesięcy i podam mu gluten w takiej formie jak pisałyście. Moze na początek skorzystam ze sloiczków.

Jolu, Confi, Moniko, Mamomatysia
Super, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Rozwiałyście moje wątpliwości. Nowe butle z TT zakupione jeszcze za czasów ciąży chyba dam kiedyś komuś w prezencie :-)
Czyli zaczynam od słoiczków warzywnych :tak: i wchodzę w niekapek :tak: i chyba zdecyduję się na ten Sinlac (jakoś nie jestem przekonana do modyfikowanego mleka, szczególnie kiedy ca ły czas Lili pije moje wlasne.

To kolejne pytanie jeszcze. Czy dziecko ma dostawać raz dziennie słoiczek? Poza tym mleko? Kiedy to się zmienia na więcej posiłków?

Aha, mój power o którym pisałam na głównym, podpowiada mi żeby pójść jutro do sklepu eco, zakupić trochę warzywek i zrobic zupki :-) Ciekawe czy jutro będę dalej taka chętna ;-) Musiałabym kupić pojemniczki do mrożenia. Chyba te analityczne na mocz :sorry2:

Monigsan ,na początek dajesz2-3łyżeczki i stopniowo zwiększasz porcję.Ja pierwsze słoiczki dawałam tylko z Hippa-mogą stać trzy dni w lodówce.

Mamatysia muszę zaopatrzyć się w słoiczki z glutenem o których piszesz. Zaopatrze się również w ciasteczka . Muszę przyznac ,że nie widziałam ich do tej pory.

matko ale ja do tyłu jestem na tym wątku :szok::-:)-( straszne wielkie soooryyy :-:)-( jak się tylko ogarnę ze wszystkim to powrócę :tak: na razie jedziemy na słoiczkach...

Moniqsan....tak jak napisala Monika....na poczatku 2-3 lyzeczki....choc u nas tak dziewczynom smakowala marchewka z ziemniakiem ze pol sloiczka zjadly za pierwszym podejsciem...
nie zgodze sie jednak z tym ze sloiczki moga stac 3 dni w lodowce po otwarciu....
wlasnie posprawdzalam na sloiczkach ile moga byc otwarte i na hippie jest napisane ze uzyc w ciagu 24 godzin po otwarciu.....u nas sa sloiczki Heinza i na nich jest napisane ze 48 godzin......
Ja mialam dobrze bo dziewczyny jadly sloiczek na pol.....
a jezeli masz dostep do warzywek to fajnie by bylo gdybys mogla ugotowac te pol marcheweczki a pozniej dodac kawalek ziemniaczka......zajmnie Ci to doslownie pare minut a taka ilosc mozesz przetrzec przez siteczko....:-D

Na poczatku raz dziennie powinno wystarczyc....po jakims tygodniu mozesz podac troszeczke jabluszka........

Zaczynam sie martwic bo dostalam okropne wiesci od znajomej ktora rozpoczela prace w ogrodnictwie z ktorego gerber zakupuje warzywka. Powiedziala mi ze tyle co tam nawozow sypia to lekka przesada wcale nie ma nic mniej w porownaniu z warzywami ktore na rynku laduja i czym mamy teraz karmic nasze pociechy :-(Co bedzie dla nich lepsze sloiczek czy warzywka z rynku ???

ja po konsultacji podałam Młodemu kaszkę mannę...wiadomo- gluten. Z tego co widzę to nic mu nie jest tylko zrobił zielona kupę, ale nic poza tym. Jak tam u Was? Bo nie wiem czy pytać o tę kupe czy to po prostu reakcja tymczasowa? Kaszke podałam wczoraj wieczorem

reklama
Do góry