kubusiowa_mama
Początkująca w BB
kubusiowa mama, a jak robisz te zupki?
ja brokuła nie podam na razie, bo gdy ja go zjem to od razu w nocy musze wstawać do synka i biegiem robić mu rumianek bo go boli brzusio...:--( u nas niestety brokuły podam na samym końcu
Ja robię zupkę w następujący sposób- warzywa obieram i kroję cienko w talarki. Jeśli krążki są zbyt duże to kroję je na mniejsze części. Wszystko gotuję w małej ilości wody pod przykryciem, a na koniec dodaję oliwę z oliwek (ok.1 łyżeczka na 100ml wody). Potem wystarczy tylko zmiksować i smacznego :-)
Dziewczyny, a jak Wam idzie z wprowadzaniem soczków? Mój Kuba stanowczo protestuje, zarówno przeciw soczkom zrobionym przeze mnie, jak i tym z butelki. Wykrzywia buzię, czasami nawet się cały wstrząsa. Prześmiesznie to wygląda, ale fakt jest faktem- soczków nie chce.
Mleczka też coraz mniej je (jesteśmy głównie na butli). Kiedy uda mu się zjeść 120ml to jest sukces. Podsumowując, mleka- nie, soczków- nie, a dobra jest tylko zupa.
Jeszcze jedna sprawa, ja codziennie robię tą samą zupę (marchewka, pietruszka, ziemniaki i buraczek). Co można jeszcze dodać, żeby ni
e zaszkodziło maluszkowi?
Ostatnia edycja: