reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

reklama
klaudia - z jogurtów to najlepsze naturalne ;-) ew z owocami
danonki są np. od 3r.ż

ale ja też ostatnio przystopowałam trochę z jogurtami bo nie wiem czy nie od jogurtów miał Bartuś suche i czerwone policzki

ariska ja tez daje naturalny.. i własnie owoce ze słoiczka... ale tez ostatnio zwykły serek waniliowy Kubusiek uwielbia :)

danonki sobie właśnie darowaliśmy, naturalnych nie dawałam jeszcze ...
ale będziemy i to testować...
chyba nie zareaguje źle :dry:

Michaczi zawsze jak zje więcej nabiału to widzę , że ma wzdęcia i go brzuszek męczy

Ja daje tez jogurty naturalne i najczesciej z bananem ale ostatnio zaniechalam tego i na drugie sniadanie Bartus dostaje kaszke bo ten ogurt bardzo go wychladzal na koniec jedzenia mial az sine ustka mimo ze wyjmowalam go z lodowki nawet z godzine przed podaniem zeby mial temp. pokojowa.

Mój mały to bananożerca..
ostatnio mniej mu smakują jabłka, jakiś taki etap ma ...

Michałek się w nocy kręci i nie wiem co jest przyczyną, czy ból brzuszka czy sny jakieś złe
Dlatego mu ograniczyłam ten nabiał.
Je kaszkę manną, chlebek z masełkiem itp

Nie daję mu na razie serów, jaj , przetworów właśnie jogurtów itp...
Za kilka dni zamierzam znów mu powolutku dawać tak jak wcześniej ;-)
Jadł wszystko

reklama
Aniwar ja też daje głównie zupki. nadal gotuję Marysi oddzielnie. ale potem jak z m. jemy obiad to też zawsze coś tam skubnie.

Do góry