reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Ja na noc daje mm czasem bartus zjada 90ml,czasem 120 a dzis az 150 ml i wytzrymuje 12h niezlaeznie ile zje.

U nas taka sama baza do zupek:-)ale chyab teraz zaczne mu robic takie jakby normlane obiadki....np ryz,miesko i burak....innego dnia ziemniak,miesko,brokul...chyba tak mozna??

reklama
u mnie też jest baza mięsko, marchew,seler, pietruszka, czasem por i natka selera, ziemniaka teraz nie daje do zupek bo w drugim daniu ma ziemniaka..

do zupki jest ryż, makaron lub kasza...

aniwar- na tygodniu jest to 4 godz ,zupka o 11 a drugie po 15 bo jada z mężem i wtedy zupka jest gęstsza a w miedzyczasie jest nieduży deser, a w weekend tak ok 3 godz bo obiad jest wcześniej tak ok 14 ale wtedy zupkę mu robię rzadszą i deser po drugim daniu. No i w tych dwóch przypadkach potem jest kaszka po 17...

Ja na noc daje mm czasem bartus zjada 90ml,czasem 120 a dzis az 150 ml i wytzrymuje 12h niezlaeznie ile zje.

U nas taka sama baza do zupek:-)ale chyab teraz zaczne mu robic takie jakby normlane obiadki....np ryz,miesko i burak....innego dnia ziemniak,miesko,brokul...chyba tak mozna??

U nas niezależnie ile zje wytrzymuje około 10-12h czasem od 20-6 czasem od 20-9, a czasem od 21-9rano, ale je na noc 180ml:-)
Odnośnie obiadków to pewnie że można co Ci wpadnie do głowy to gotuj;-)

Bartus nie chce chyba jesc moich obiadkow:-( i wczoraj i dzis mojego nie chcial a jak dostal sloik to zjadl:-( a mojego to nawet lyzeczki nie chcial jakos dalam mu na usta tego sloiczkowego i jak skumal ze to nie przeze mnie gotowane to zjadl caly sloiczek:-( noi terz nie wiem co robic:-( chyba kupie sloiczki....smutno mi:-(

Aniwar głowa do góry. może za chwilę mu przejdzie. próbuj dawać swoje albo pomieszaj ze słoiczkowym obiadkiem. najpierw daj więcej ze słoiczka a swojego trochę i codziennie zmieniać po troszku proporcje tak żeby twojego obiadku było coraz więcej. może w ten sposób się uda.

mi.nu tylko on juz jadl moje i zjadl az mu sie uszy trzesly a od dwoch dni takie numery....3 dni zjadal obiad ugotowany przeze mnie potem dostal spaghetti ze sloiczka i potem jak juz mu znow dawalam moj obiad to nie chcial....jutro dam mu taki sklad jaki mojego obiadku jaki wczesniej zjadl...moze poprostu mu nie smakuje np kalafior a woli buraka i brokula ( bo te dwa jadl) jak tak to bede mu dodawac zawsze te dwa skladniki....a juz sie tak cieszylam ze je moje obiadki....szczegolnie ze ja nie lubie gotowac a w te jego dnia wkladalam tyle serca ehhh

Dziewczyny czy wasze dzieci lubią kaszki, owsianki? Bo Mój Maciek uwielbia on wsysa miche około 150ml -160ml wody plus kaszka w 2 minuty i nie ściemniam, muszę pędem podawać bo on czekać nie będzie od razu ryczy jak musi czekać na kolejną łyżkę, z obiadem już tak nie jest, je go normalnie, daje mi czas na nabranie łyżki, czy któraś też tak ma?

reklama
U mnie Gabrysia nienawidzi w zupie ziemniaka!! Ryz, makaron jak najbardziej, ale jak wyczuje ziemniaka to zamyka paszczke i nici z jedzenia :)
uwielabia zupke z cukinia
a noi spaghetti i lasagne (gotowe w sloiczku) wcina bardzo.
wy gotujecie swieze czy na dwa dni??
bo ja na dwa dni gotuje zupke raz z cukinia, raz z brokulem, raz z kalafiorem. Ppomidora juz nie dodaje bo sa paskudne!!
CO jeszcze mozna dodawac do zupek???
Pozdrowionka dla wszystkich zarlozczkow :)

Ostatnia edycja:
Do góry