Blondi - normalnie to ci.... zazdroszcze. Mój Wojtek każdy posiłek je po pół godziny (bo każdą łyżkę po kilka minut trzyma w buzi), a zupka czy kaszka smakuje zdecydowanie lepiej, gdy uprzednio jest rozduszona w paluszkach i dokumentnie wtarta we włosy... Nie wiem dlaczego Co do jedzenia. Dziś "odstawiłam" małego - tzn już nie odciągam. Wojtek w zasadzie nie pije mleka (on nic nie pije!!!) wystarcza mu ta woda, która jest w kaszkach, zupce, deserze. Jak mu podaję butelkę czy kubek, to się normalnie rozpłacze tak xałośnie, że nie ma szans go napoić... Tez tak macie? Co do obiadów. U nas wciąż jest jedno danie - ni to zupka, ni drugie. Zazwyczaj mięsko / rybka z jarzynkami i łyżką oliwy. W zasadzie albo siekam nasze dania obiadowe, albo do gęstej zupy dodaję rybkę czy mięsko i podaję małemu. Trochę się martwię, że teraz WOjtek będzie miał w diecie za mało melka, bo jego menu wygląda tak:
6.30 - Kaszka mleczno - jakaśtam ok 200 ml (gęsta)
9.30 - różnie - czasem serek biały ze śmietanką i koperkiem, czasem jajecznica, czasem kaszka mleczko - jakaśtam, ale inna niż na śniadanie (zazwyczaj ok 150 ml
13 - obiad - tak jak pisałam gęsta zupka z mięsem i łyżką oliwy - ok 200 ml
16 - deser - jogurt naturalny z musem owocowym, czasem by podkręcić kalorycznośc posiłku (jak słabo zje obiad) to dodaję biszkopta
19 - kolacja - kaszka 180 ml
I na tym Wojtek wytrzymuje do rana. Tak jak pisałam - w ciągu dnia nic dodatkowo nie pije, czasem zje 2 chrupki kukurydziane, poskubie trochę bułki czy biszkopta.
17 - deser
6.30 - Kaszka mleczno - jakaśtam ok 200 ml (gęsta)
9.30 - różnie - czasem serek biały ze śmietanką i koperkiem, czasem jajecznica, czasem kaszka mleczko - jakaśtam, ale inna niż na śniadanie (zazwyczaj ok 150 ml
13 - obiad - tak jak pisałam gęsta zupka z mięsem i łyżką oliwy - ok 200 ml
16 - deser - jogurt naturalny z musem owocowym, czasem by podkręcić kalorycznośc posiłku (jak słabo zje obiad) to dodaję biszkopta
19 - kolacja - kaszka 180 ml
I na tym Wojtek wytrzymuje do rana. Tak jak pisałam - w ciągu dnia nic dodatkowo nie pije, czasem zje 2 chrupki kukurydziane, poskubie trochę bułki czy biszkopta.
17 - deser