reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Ja czytałam w necie, że dynię można mrozić taką surową pokrojoną w kostkę i zrobiłam próbę, trochę zamroziłam ale jeszcze nie sprawdzałam czy nic się z nią nie stało. Natomiast czytałam, że przetwory z dyni bardzo łatwo się psują.
 
reklama
zrobiłam zupke z dynia i mięsem wieprzowym (szynka). dobre wyszło. a resztę dyni pokroiłam w kostke i zamroziłam taką surową. zostawilam tez troche na jutro do deserku.
 
No mam nadzieje że tym razem ekspozycja na gluten nam wyjdzie, zaczęlismy kiedyś kupiłam sloiczki obiadki z glutenm i dwa dni podawałam ale Maciusia bolał brzuch, odstawiliśmy i 2 m-ce odczekałam, jutro do obiadku dodam 2 łyżki stołowe bo mi zawsze wychodzi około 210ml, czy tak mogę zrobić?
 
No mam nadzieje że tym razem ekspozycja na gluten nam wyjdzie, zaczęlismy kiedyś kupiłam sloiczki obiadki z glutenm i dwa dni podawałam ale Maciusia bolał brzuch, odstawiliśmy i 2 m-ce odczekałam, jutro do obiadku dodam 2 łyżki stołowe bo mi zawsze wychodzi około 210ml, czy tak mogę zrobić?
Jak Maciuś zaczął jeść te obiadki z glutenem to moze na początek było w nich za dużo glutenu i dlatego bolał go brzuch. Myślę, że możesz dodać te dwie łyżki obiadku z glutenem do normalnego obiadu bezglutenowego, chociaż pewniejsze by było gdybyś jednak kasze manną dodawała. Wtedy wiadomo ile glutenu podałaś dziecku, bo tak to nie do końca wiesz ile w tych dwu łyzkach będzie glutenu. Jeśli bolał go brzuszek to ja na początek zaczełabym od płaskiej łyżeczki kaszy manny na te 210ml obiadu. i jesli wszystko bedzie ok to mozna powoli zwiększać ilość glutenu (2-3g na 100 ml zupy) i tak przez 2 miesiace bo tyle powinna trwać ta pierwsza początkowa ekspozycja na gluten. poźniej można podac biszkopty, pieczywo, kaszki glutenowe.
 
Dziewczyny a jak z tym glutenem, mija nam 2 miesiące ekspozycji dawałam kaszkę manna z bobovity do mleka i czy teraz mogę już podawać produkty glutenowe??
 
reklama
Do góry