Ja czytałam w necie, że dynię można mrozić taką surową pokrojoną w kostkę i zrobiłam próbę, trochę zamroziłam ale jeszcze nie sprawdzałam czy nic się z nią nie stało. Natomiast czytałam, że przetwory z dyni bardzo łatwo się psują.
reklama
ariska
Fanka BB :)
cukinię można mrozić bez problemu surową i potem ugotować dopiero. Bo jak dasz ugotowaną to ciapa będzie
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
No mam nadzieje że tym razem ekspozycja na gluten nam wyjdzie, zaczęlismy kiedyś kupiłam sloiczki obiadki z glutenm i dwa dni podawałam ale Maciusia bolał brzuch, odstawiliśmy i 2 m-ce odczekałam, jutro do obiadku dodam 2 łyżki stołowe bo mi zawsze wychodzi około 210ml, czy tak mogę zrobić?
Tak, dokładnie. Podlałam trochę wodą, a potem zblenderowałam.A jak zrobiłaś ten deserek po prostu razem gotowałaś aż się rozlatywało czy inaczej?
Jak Maciuś zaczął jeść te obiadki z glutenem to moze na początek było w nich za dużo glutenu i dlatego bolał go brzuch. Myślę, że możesz dodać te dwie łyżki obiadku z glutenem do normalnego obiadu bezglutenowego, chociaż pewniejsze by było gdybyś jednak kasze manną dodawała. Wtedy wiadomo ile glutenu podałaś dziecku, bo tak to nie do końca wiesz ile w tych dwu łyzkach będzie glutenu. Jeśli bolał go brzuszek to ja na początek zaczełabym od płaskiej łyżeczki kaszy manny na te 210ml obiadu. i jesli wszystko bedzie ok to mozna powoli zwiększać ilość glutenu (2-3g na 100 ml zupy) i tak przez 2 miesiace bo tyle powinna trwać ta pierwsza początkowa ekspozycja na gluten. poźniej można podac biszkopty, pieczywo, kaszki glutenowe.No mam nadzieje że tym razem ekspozycja na gluten nam wyjdzie, zaczęlismy kiedyś kupiłam sloiczki obiadki z glutenm i dwa dni podawałam ale Maciusia bolał brzuch, odstawiliśmy i 2 m-ce odczekałam, jutro do obiadku dodam 2 łyżki stołowe bo mi zawsze wychodzi około 210ml, czy tak mogę zrobić?
Malutka...
Dziewczyny a jak z tym glutenem, mija nam 2 miesiące ekspozycji dawałam kaszkę manna z bobovity do mleka i czy teraz mogę już podawać produkty glutenowe??
reklama
ariska
ja po 2 miesiącach dawałam jej już rzeczy glutenowe tak jest w zaleceniach ale jak się boisz to możesz zwiększyć dawke i poczekać z miesiąc czy dwa