reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Biszkopty bezglutenowe mam z firmy BEZGLUTEN. Są też z GLUTENEX i BALVITEN. Takie produkty są dostępne w sklepach ze zdrowa żywnoscia. Czasem w Realu jest przy pieczywie stoisko z bezglutenowymi rzeczami.
No u nas sprawa glutenu jest bardzo wazna. nie chciałabym zeby Marysia była na diecie. Ja zaczęłam podawać pół łyczeki kaszy manny jak skończyła 5 miesiecy żeby powolutku organizm przyzwyczajał sie przyswajać chociaz niewielkie ilosci glutenu. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze pozniej bedzie mogła jesc wszystko normalnie.

reklama
Czy poza zupką warzywno-mięsno dajecie swoim dzieciaczkom jakieś inne dania? bo moja Mała znów dziś chciała normalnego krupniku i dałam jej troche kaszy. i tak sie zastanawiam co by tu mozna z tej kaszy jaglanej za potrawe wymyslec. macie jakis pomysł?

A Klara nie wiem czemu czasem zjada cały słoiczek jeszcze z żółtkiem, a na drugi dzień uda się dać jej dwie łyżeczki :/ Próbowałam już powtarzać to samo danie dwa dni z rzędu, ale też nie chciała. Rano nie chce za bardzo cyca, to próbuję jej dać kaszkę, to otwiera buzię i zjada ładnie, więc się cieszę, ale po 3-4 łyżeczkach się kończy :/ Nie jest chudzinką, ale ma tą anemię i chciałabym, aby zupkę z mięskiem codziennie zjadła...

Czy robiłyście moze coś z patisona? spotkałam dzis na rynku ale nie kupiłam bo nie wiem co z tym zrobić. za to dynia kupiona. bede jutro pichcić :-)

ja też mam problem z glutenem. Podaje Mai pół łyżeczki kaszki mannej. ale ona raz zje całą, raz wcale. Nie wiem czy to dobrze, ze ma tak nie regularnie. Ale dziecku przecież nie wcisne...

a co będziesz robiła z dyni, może masz jakiś fajny przepis to chętnie skorzystam
po prostu zupke z mięsem. normalnie marchewka, ziemniak, pietruszka, troche naci selera no i dynia. mieso cały czas gotuje oddzielnie. potem blenderem i gotowe. zostawie troche dyni zeby zrobic deser: dynia + jabłko. są takie gotowe w słoiczkach z bobovity. Mała raz jadła i jej smakowała to sama tez moge taki zrobic. trzeba troche pogotwac na wodzie a potem rozgnieść widelcem lub zblenderowac.

reklama
Do góry