ja dawalam do zupki troszeczke i malemu smakowalo nawet wcinal lepiej niz bez przecieru zawsze to inny smakHej dziewczyny, jeju Wy dajecie już chrupki dzieciakom. Matko ja się jeszcze boję. Maciulek to się dławi mi łatwo a jak jest coś nie zblendowanego to wypluwa . Dziewczyny mam pytanko, dodawałyście przecieru pomidorowego do zupki. Bo ostatnio patrzyłam na akład zupki ze sklepu i tam jak byk przecier był i to od 5 miesiąca już więc się zastanawiam. Ja dzisiaj z rybką robię zupkę.
Ogólnie mój chory był na trzydniówkę i jeszcze gardło doszło:/
jak dla mnie jakies to dziwne do mnie to nieprzemawia ale niech sie wypowiedza inne mamy :-)a co myślicie o czymś takim na owoce: NUBY GRYZAK do PODAWANIA POKARMU # gryzaczek #5360 (1725865731) - Aukcje internetowe Allegro
ja malemu gotuje taki makaronik gwiazdki sa malutkie maly tylko je troche pozuje i moze je w calosci polknac bo sa wielkosci kluseczek ja ten makaronik kupuje w kauflandzie :-) i ten makaron w domu jest tylko dla mlodego mimo ze inni tez sie na niego laszaMy dajemy kasze - różne: manną, jęczmienną, jaglaną - każdą lubi. Ostatnio dostał zmiksowany makaron (troszeczkę do zupki) i jadł aż miło było patrzeć. U nas minus jest tylko taki, że jak Wojtka zaleci jakaś krupka to od razu wymiotuje;/ I dotyczy to chrupek kukurydzianych, żółtka czy warzyw w zupce. Wszystko musi być zmiksowane na absolutnie gładziutką papkę;( Lekarz nam mówi, żeby małego przyzwyczajac do innej konsystencji posiłków, ale na razie się wstrzymałam, bo to nie miało sensu.