reklama
raczej nie, bo ja już w ciąży to na Rubinkowie mieszkałam.może mijałyśmy się na zakupach z brzuchami heheheh
Kupiłam dziś kasze jaglaną. ugotuje troche i dodam do zupki. dzis jest słoiczek z zamrazarki. brokułowa. tylko nie wiem czy to pasuje do kaszy
ariska
Fanka BB :)
raczej do wszystkich warzyw pasuje. Ja nie patrze jakie warzywo i daje ryz, kasze, kasze manne a nawet zacierki
ugotowałam kaszę jaglaną oddzielnie i dodałam do zupki.chciałam spróbować bez blenderowania ale niestety Maryśka nie chciała nie zmiksowanego jeść. takze następnym razem trzeba blenderowac kaszę tez. jeszcze nie umie gryźć.ale z chrupkami kukurydzianymi ładnie sobie radzi
ariska
u nas tak samo wcina chrupki, takie włoskie paluszki, chleb i biszkopty a kawałków nie chce dlatego miksuje wszystko razem
Hej dziewczyny, jeju Wy dajecie już chrupki dzieciakom. Matko ja się jeszcze boję. Maciulek to się dławi mi łatwo a jak jest coś nie zblendowanego to wypluwa . Dziewczyny mam pytanko, dodawałyście przecieru pomidorowego do zupki. Bo ostatnio patrzyłam na akład zupki ze sklepu i tam jak byk przecier był i to od 5 miesiąca już więc się zastanawiam. Ja dzisiaj z rybką robię zupkę.
Ogólnie mój chory był na trzydniówkę i jeszcze gardło doszło:/
Ogólnie mój chory był na trzydniówkę i jeszcze gardło doszło:/
ariska
chrupka ciężko ugryźć moja to ślini tak że on się rozpuszcza a nie gryzie
u nas to samo.chrupki same rozpuszczają się od śliny w buźce. poza chrupkami na razie nic więcej Maryśka sama do rączki nie dostaje. raz dałam jabłko to by się udławiła i się boję.
ja przecieru jeszcze nie dodawałam. w gotowej zupce Marysia też jeszcze nie dostała, bo ja sama gotuję. także nie wiem czy juz mozna. a nie lepiej dac świeżego pomidora? tylko trzeba uważac bo uczulają
ja przecieru jeszcze nie dodawałam. w gotowej zupce Marysia też jeszcze nie dostała, bo ja sama gotuję. także nie wiem czy juz mozna. a nie lepiej dac świeżego pomidora? tylko trzeba uważac bo uczulają
a co myślicie o czymś takim na owoce: NUBY GRYZAK do PODAWANIA POKARMU # gryzaczek #5360 (1725865731) - Aukcje internetowe Allegro
reklama
My dajemy kasze - różne: manną, jęczmienną, jaglaną - każdą lubi. Ostatnio dostał zmiksowany makaron (troszeczkę do zupki) i jadł aż miło było patrzeć. U nas minus jest tylko taki, że jak Wojtka zaleci jakaś krupka to od razu wymiotuje;/ I dotyczy to chrupek kukurydzianych, żółtka czy warzyw w zupce. Wszystko musi być zmiksowane na absolutnie gładziutką papkę;( Lekarz nam mówi, żeby małego przyzwyczajac do innej konsystencji posiłków, ale na razie się wstrzymałam, bo to nie miało sensu.