reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

reklama
ja się właśnie niezmiernie stresuje rozszerzeniem diety Mai. Bo do tej pory tylko na cycku. duża babka mi rośnie bo na ostatnim ważeniu miała 6280 a to było 28 kwietnia. Zaczynam rozszerzanie w sobote:) kurcze duze wydarzenie!;)

Napiszę wam tak na szybko co u nas. Otóż chwalę pod niebiosa producentów kaszek smakowych - dziewczyny - mamy przełom. Na miom mleku mieszam Wojtkowi kleik z kaszka malinową w proporcji 1:1 i zjada aż miło;) Zupke jarzynową nie bardzo, ale ziemniaczki ze szpinakiem wchodzą. Podobnie przecier z jabłek i marchwi;) No i chętniej pije mleko;) Jezeli chodzi o nasze karmienie to wyglada to teraz tak:

1 w nocy - mleko ok 100ml - jednak wróciłam do tego karmienia dla własnego komfortu psychicznego

5.00 - mleko 80 ml
8.30 mleko - 100ml
11.30 kleik plus kaszka - 140 ml
14.30 mleko - 100 ml plus pół słoiczka zupki / warzyw
18.00 - kleik na moim mleku zmieszany z łyżką przecieru owocowego 140 ml
20.30 - mleko 150 ml

Jest baardzo ok. czasem Wojtek chce jeszcze, żeby w dzień przystawić go do piersi, ale bardziej dlatego, że chce mu się pić niż z głodu.

Tak więc u nas na razie super - oby tak dalej;)

Ribi to mój Maciek identycznie jak twój waży i mierzy. Ja zakładam ubranka 74.
Ariska no pięknie z truskawami. No to Michasia wymiata.
Ja swojemu od kilku dni zaczęłam dawać zupki, póki co wsuwa aż mu się uszy trzęsą, tylko znowu kupki idą dużo trudniej, jak do jutra nie będzie chyba czopkiem pomożemy.
Joasiab kurcze może Twój Wojtuś rzeczywiście na koszykarza rośnie. Ja to jestem przykurcze ale mam nadzieję, że moje chłopaki będą ode mnie większe,'

O starszy właśnie woła, że Maciek zrobił kupę na macie:p Idę wywęszyć czy miał rację:)

Ulkan - widzisz widocznie sam kleik był dla niego za jałowy bo to mleczny smak nic więcej, a moja też zjada na deser kleik z owocami bo samych owocow to by pewnie ze 2 sloiczki zjadła. A poza tym twój mały na jakiegoś szczupaczka to nie wygląda:)

Dziewczyny a smakuje waszym dzieciom zupka jarzynowa ze słoiczka?

Ja dzisiaj pierwszy raz dałam małemu, zjadł może 4 łyżeczki i przy każdej go naciągało jakby miał zaraz zwymiotować, więc dałam spokój.

reklama
Jachu mój zupkę wcina szczególnie tą jarzynową i marchewkę z ryżem ale np jabłko woli normalne starte, to ze słoiczka mu nie podchodzi.

Do góry