reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

reklama
Ja ostatnio dałam Klarusi chrupki kukurydziane, takie długie paluszki i była zachwycona, ale całą buzię sobie nimi podrapała, bo nie zawsze trafiała do ust :/ muszę poszukać flipsów, one są trochę miększe...

spoko ariska, może źle to odebrałam...
nie lubię jak ktoś po mnie "jedzie"
a to się często zdarza i już mnie to denerwuje

Claudia - bez obrazy ja się tylko spytałam i nic więcej a ty odrazu że ktoś po Tobie jeździ:/ z jednego zdania potrafisz zrobić tragedie. Mam powoli dość myślenia 5 raz nad postem do ciebie żeby może jakieś słowo cię nie uraziło.

kochanie powiem tak
mój mały dostawał tylko cyca , kaszkę a co do obiadków to różnie bo czasem tego w ogóle nie chce jeść
wczoraj to nawet owoców nie chciał , zjadł może ze 2 łyżki i tyle

dzisiaj to samo kaszki może z 70 ml...
nie wiem czemu tyle przybrał

tak jak pisałam mały po klinice spadł z wago chyba z 300 gram , potem dopiero zaczął przybierać

myślę że 6,600 to nie jest dużo na niego a ma chyba z 70 cm

zobaczymy następnym razem ile przybierze

Ty tyle jedzonka małej dajesz i jak ona przybiera?
jak by mój jadł tyle to już wtedy nie wiem
on na razie niechętnie wcina coś innego niż cyc czy butla

kochana - ty masz jakąś schizę na punkcie przybierania Miśka
wczoraj byłam u lekarza i Marii waży 6600 na 68 cm czyli podobnie jak twój i mieści się idealnie w siatce centylowej :) Sprawdziłam też dla twojego i nie odbiega od normy. Jeśli nie wierzysz to w książeczce zdrowia poszukaj sobie siatki centylowej dla chłopców od 1-36 miesiąca życia. Na dole masz miesiące, po lewej kg. I tam sobie co miesiąc zaznaczaj wagę. A wysokością się nie przejmuj - bo niektóre dzieci są długie inne krótkie, potem to się wyrównuje.
Mam nadzieję że cię uspokoiłam ;)

Mój lekarz powiedział by gluten wprowadzać jak najwcześniej. Najpierw w minimalnych ilościach, ale trzeba

damqelle nie mam schizy ja napisałam ile waży i już
i pisałam też że mi to odpowiada ktoś napisał że przybrał za dużo

sprawdzałam te siatki i wiem że jest ok

Claudia - czytaj ze zrozumieniem zanim zaczniesz gadać na kogoś. Ja nie napisałam że przybrał za dużo tylko się zapytałam. Stwierdzenie a pytanie to chyba coś innego? Ty mi odpowiedziałaś i ok ,a nie musisz teraz tego przez tydzień roztrząsać

oj gorąco się tu zrobiło...
claudia - dla mnie jesteś super mamą i proszę nie obrażaj się na dziewczyny, one nie chcą źle i doradzają, niczego złego nie dopatrzyłam się w postach ariski czy damqelle:) buziaki dla Miśka :) chłopak przybiera super:)

damqelle nie mam schizy ja napisałam ile waży i już
i pisałam też że mi to odpowiada ktoś napisał że przybrał za dużo

sprawdzałam te siatki i wiem że jest ok

claudia mój Maciek dzis był ważony i mierzony i ma 74 cm i waga 6400:) więc należy do dłuuugich dzieci. Pani doktor powiedziała, że wszystko z nim ok:)

reklama
Ribi - faktycznie długi twój Maciuś. On prawie tak jak moja. Czy dajesz już mu słoiczki z zupkami czy na razie tylko deserki. I czy chrupki kukurydziane też :-)

Do góry