reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

reklama
Ja ostatnio dałam Klarusi chrupki kukurydziane, takie długie paluszki i była zachwycona, ale całą buzię sobie nimi podrapała, bo nie zawsze trafiała do ust :/ muszę poszukać flipsów, one są trochę miększe...

spoko ariska, może źle to odebrałam...
nie lubię jak ktoś po mnie "jedzie"
a to się często zdarza i już mnie to denerwuje

Claudia - bez obrazy ja się tylko spytałam i nic więcej a ty odrazu że ktoś po Tobie jeździ:/ z jednego zdania potrafisz zrobić tragedie. Mam powoli dość myślenia 5 raz nad postem do ciebie żeby może jakieś słowo cię nie uraziło.

kochanie powiem tak
mój mały dostawał tylko cyca , kaszkę a co do obiadków to różnie bo czasem tego w ogóle nie chce jeść
wczoraj to nawet owoców nie chciał , zjadł może ze 2 łyżki i tyle

dzisiaj to samo kaszki może z 70 ml...
nie wiem czemu tyle przybrał

tak jak pisałam mały po klinice spadł z wago chyba z 300 gram , potem dopiero zaczął przybierać

myślę że 6,600 to nie jest dużo na niego a ma chyba z 70 cm

zobaczymy następnym razem ile przybierze

Ty tyle jedzonka małej dajesz i jak ona przybiera?
jak by mój jadł tyle to już wtedy nie wiem
on na razie niechętnie wcina coś innego niż cyc czy butla

kochana - ty masz jakąś schizę na punkcie przybierania Miśka
wczoraj byłam u lekarza i Marii waży 6600 na 68 cm czyli podobnie jak twój i mieści się idealnie w siatce centylowej :) Sprawdziłam też dla twojego i nie odbiega od normy. Jeśli nie wierzysz to w książeczce zdrowia poszukaj sobie siatki centylowej dla chłopców od 1-36 miesiąca życia. Na dole masz miesiące, po lewej kg. I tam sobie co miesiąc zaznaczaj wagę. A wysokością się nie przejmuj - bo niektóre dzieci są długie inne krótkie, potem to się wyrównuje.
Mam nadzieję że cię uspokoiłam ;)

Mój lekarz powiedział by gluten wprowadzać jak najwcześniej. Najpierw w minimalnych ilościach, ale trzeba

damqelle nie mam schizy ja napisałam ile waży i już
i pisałam też że mi to odpowiada ktoś napisał że przybrał za dużo

sprawdzałam te siatki i wiem że jest ok

Claudia - czytaj ze zrozumieniem zanim zaczniesz gadać na kogoś. Ja nie napisałam że przybrał za dużo tylko się zapytałam. Stwierdzenie a pytanie to chyba coś innego? Ty mi odpowiedziałaś i ok ,a nie musisz teraz tego przez tydzień roztrząsać

oj gorąco się tu zrobiło...
claudia - dla mnie jesteś super mamą i proszę nie obrażaj się na dziewczyny, one nie chcą źle i doradzają, niczego złego nie dopatrzyłam się w postach ariski czy damqelle:) buziaki dla Miśka :) chłopak przybiera super:)

damqelle nie mam schizy ja napisałam ile waży i już
i pisałam też że mi to odpowiada ktoś napisał że przybrał za dużo

sprawdzałam te siatki i wiem że jest ok

claudia mój Maciek dzis był ważony i mierzony i ma 74 cm i waga 6400:) więc należy do dłuuugich dzieci. Pani doktor powiedziała, że wszystko z nim ok:)

reklama
Ribi - faktycznie długi twój Maciuś. On prawie tak jak moja. Czy dajesz już mu słoiczki z zupkami czy na razie tylko deserki. I czy chrupki kukurydziane też :-)

Do góry