reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Dziewczyny a smakuje waszym dzieciom zupka jarzynowa ze słoiczka?

Ja dzisiaj pierwszy raz dałam małemu, zjadł może 4 łyżeczki i przy każdej go naciągało jakby miał zaraz zwymiotować, więc dałam spokój.

Rysia miała tak samo - słoikiem pluła na odległość (znaczy zawartością, bo szkła jej nie podaję) ugotowałam jej zupkę sama i to jej bardzo podeszło
A dzisiaj kupiłam jakiś obiadek, chyba warzywa z indykiem ( w tym coś delikatne, ale już nie pamiętam czy warzywa czy indyk)
i wcinała aż miło, no i okazało się że taki słoiczek to jedynie połowa jej racji żywieniowej . A ten pomarańczowy barwnik marchewki to dopiero przy wieczornym szorowaniu odpadł.
Myślę że nic na siłę - po pierwsze to nowy smak, po drugie - to się inaczej je. Trzeba tylko trochę poeksperymentować ze smakami.
Ulkan - to świetnie :) Teraz już bedziesz spokojniejsza

reklama
moja akurat jadła właśnie jarzynową i marchewkową z ryżem jak byłyśmy na wyjeździe i marchewkowa jako tako weszła ale przy jarzynowej też ją dźwigało. Co jest dziwne bo moja wszystko je ze smakiem. Ja nie daje słoiczków tylko sama robie zupki i mała pałaszuje aż miło :)

Damqelle - właśnie to mnie ciekawi że po tych słoiczkach marchewka za chiny ludowe nie chce sie sprać a jak ja jej sama zrobie to taka normalna jest hehe a nie jak farbka :D

Też miałam zamiar gotować zupki, jednak na razie popróbuje ze słoiczkami. Dziś dostał ziemniaki ze szpinakiem i zjadł pół słoiczka.
Łyżeczką ładnie je, bo wcześniej dostawał jabłuszko a teraz jeszcze daje mu kaszkę na noc, bo mi łobuz nie chce przed snem cycka jeść, a kaszka mu pasuje, albo zwykła woda byle nie cycek.

Ariska też chcę gotować ale czekam jeszcze 2-3 tyg aż pojawią się warzywa eko, na razie są stare albo ich po prostu w tym zaściankowym Tarnówku nie ma i nie ma z czego robić zupek. Ze zwykłych warzyw trochę się boję pieron wie a raczej wie czym są pryskane i w dodatku teraz ta bakteria to wogóle jakiegoś takiego stracha mam.
Któraś dziewczyna tu dała, fajne te przepisy kulinarne:)

mojemu Antkowi najbardziej smakowała ta jarzynowa no i marchewkowa z ryżem ze słoiczków, szpinak jako tako, a najgorszy był ziemniak z dynią, fuj coś okropnego...
teraz robię sama i Antoś wcina jak miło...
jutro robię właśnie taką marchewkową z ryżem, ale zamiast ziemniaka dodam troszkę jabłuszka
i właśnie mam pytanko bo w tej zupce ze słoiczka bobovity jest seler nie wiem czy dodawać ciutkę??
a w jarzynowej znowu por, dodawałyście???

Ja dawałam marchewkę z ziemniaczkiem moją i Klarci smakowało, a dziś zupkę jarzynową z gerbera i strasznie pluła. Myślałam, że może nie jest głodna, ale jak otwarłam morele w słoiczku, to wcinała. Kupiłam jeszcze kilka słoiczków i zobaczymy czy tylko to jej nie smakowało, czy żaden gotowy obiadek.

Kochane mój synuś od trzech dni je słoiczki zupki jarzynowe i owoce, czyli dziennie dostaje dwa słoiki jeden to jabłuszko a drugi zupka jarzynowa, a co śmieszne dotychczas na samym mleku robił kupke 2 razy czasem 3 razy a od 3 dni robi 6 kup dziennie czy to mozliwe? kiedyś po kąpieli już kupy nie robił i to było super bo sobie wypachniony spał do rana a teraz niestety o 2Otej strzela kupkę:( myślałam ze mu się zmiejszy liczba kupek jak wprowadzimy zupki i owoce a tu proszę...

Blondi a Twój Maciuś jest na piersi czy mm?? Kurcze to mój Maciek znowu odkąd zaczął jeść zupki robi kupki co 2 dni a wcześniej na samej piersi to z 6 dziennie takich laptaptaczek robił. Może rzeczywiście przez jabłuszko:)

reklama
Do góry