reklama
Gotowość do jedzenia stałych pokarmów sygnały wysyłane przez dziecko:
1. potrafi utrzymać samodzielnie głowkę
2. zanikł odruch wypychania językiem obcych ciał
3. interesuje się tym co jesz np. sięga rączką po to co jesz
4. umie poruszać językiem w górę, wdół, do przodu i do tyłu
5. potrafi wciągnąć dolną wargę (co pomaga zbierać jedzenie z łyżeczki)
6. stabilnie siedzi
Może komuś się przyda
1. potrafi utrzymać samodzielnie głowkę
2. zanikł odruch wypychania językiem obcych ciał
3. interesuje się tym co jesz np. sięga rączką po to co jesz
4. umie poruszać językiem w górę, wdół, do przodu i do tyłu
5. potrafi wciągnąć dolną wargę (co pomaga zbierać jedzenie z łyżeczki)
6. stabilnie siedzi
Może komuś się przyda
Malutka...
Fanka BB :)
Moja Domi dziś pierwszy raz piła soczek z marchewki i bardzo jej smakował a wczoraj kaszka jabłkowa,
i tak się zastanawiam co dalej jej wprowadzać?
i tak się zastanawiam co dalej jej wprowadzać?
Malutka...
jabłuszko już jemy tydzień, zapomniałam napisać
spokojnie możecie dawać jabłuszko, marchewkę... ja to pamiętam chodziłam i oglądałam słoiczki z czego tam te zupki mają i takie warzywo wprowadzałam. Wiem teraz że maluszki dużo wcześniej przyswajają to co na słoiczkach jest od konkretnego miesiąca
A ja chcę nauczyć Rysię pić ze szklanki. Mam w domu jedną buteleczkę i używałam jej tylko wtedy gdy miałam mało mleka a mała była głodna. Butelka leży nieużywana i nie będę jej używać. Czytałam gdzieś artykuł w którym pisało że najlepiej dziecko nie uczyć butelki
A ja chcę nauczyć Rysię pić ze szklanki. Mam w domu jedną buteleczkę i używałam jej tylko wtedy gdy miałam mało mleka a mała była głodna. Butelka leży nieużywana i nie będę jej używać. Czytałam gdzieś artykuł w którym pisało że najlepiej dziecko nie uczyć butelki
ariska
moja dziś na obiad miała krem z cukini a deserek jagody z jabłkami
reklama
Malutka może dynia albo ziemniak z owoców np. gruszka
damqell nie każdy może sobie pozwolić na nie przyzwyczajanie do butli. 150 ml mleka ciężko podać w kubeczku takiemu maluchowi
Ariska Michasia pyszności wcina, aż się głodna zrobiłam hehe a cukinię sama robiłaś czy ze słoika?
damqell nie każdy może sobie pozwolić na nie przyzwyczajanie do butli. 150 ml mleka ciężko podać w kubeczku takiemu maluchowi
Ariska Michasia pyszności wcina, aż się głodna zrobiłam hehe a cukinię sama robiłaś czy ze słoika?