reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Claudia- a próbowałaś jabłuszka ze słoiczka, albo z kompotu, mi mówiła lekarka że jak dzidzia miała wcześniej problemy brzuszkowe to żeby na początek dawać jabłko przetworzone nie surowe, jak nie chcesz ze słoiczka to zrób coś na wzór kompociku

chyba będę musiała
bo widzisz surowe smakowało ale chyba właśnie od tego miał bóle brzuszka
a soczek jabłkowy jak najbardziej
nic mu nie jest

reklama
Martuś to samo ja znalazłam w rossmanie :( same owoce i kilka smaków z warzyw ech... sama sobie ugotuję ten szpinak i już. A my w niedzielę zaczynamy akcję nowe jedzonko :)
Claudia na spokojnie spróbuj jeszcze raz z tym jabłuszkiem, a może marchewkę skoro soczek jabłkowy pije :) Misio jak już kaszki zaakceptował to znaczy, że brzuszek już ładnie trawi, bo jednak kaszka jest dość trudna do strawienia :D Twardziel jest :) Trzymam kciuki za drugie podejście

eti byłam właśnie na zakupkach i pytałam w sklepie osiedlowym o ten szpinak i pani sobie zapisała i może już jutro będzie:)

Claudia na spokojnie spróbuj jeszcze raz z tym jabłuszkiem, a może marchewkę skoro soczek jabłkowy pije :) Misio jak już kaszki zaakceptował to znaczy, że brzuszek już ładnie trawi, bo jednak kaszka jest dość trudna do strawienia :D Twardziel jest :) Trzymam kciuki za drugie podejście

pewnie
jabłuszko też mu smakowało i było ok
i teraz albo po jabłku albo po herbatkach były te gazy i bóle

a bananka mogę dać prawda??

claudia najpierw jedno i potem stopniowo rozszerzaj nie wszystko naraz skoro juz raz mial problemy brzuszkowe. Banan powoduje zaparcia. Ja mojej daje wszystko bo nic jak narazie jej nie ma

to najwyżej znowu spróbuje dać jabłko i zobaczymy
nie wiedziałam , że karmienie dziecka to będzie takie skomplikowane

pewnie
jabłuszko też mu smakowało i było ok
i teraz albo po jabłku albo po herbatkach były te gazy i bóle

a bananka mogę dać prawda??
Wiesz dużo dzieci po bananku ma zaparcia, ale nie jest to regułą. Musisz znaleźć przyczynę bóli brzuszka. A właśnie Claudia ile dałaś tego jabłka?

kurczę z połowę małego jabłuszka i pół bananka wtedy
uuu to obstawiam ból po bananku :( Spróbuj może jabłuszko ze słoiczka lub gotowane z kompotu, bo jak sama ścierałaś to może jakieś pryskany czy coś, ale ja i tak obstawiam bananka, bo nawet słoiczkowy potrafi wywołać bóle brzuszka. I dawaj mniej na początek może i każdego dnia zwiększaj ilość jak będzie wszystko ok.

reklama
uuu to obstawiam ból po bananku :( Spróbuj może jabłuszko ze słoiczka lub gotowane z kompotu, bo jak sama ścierałaś to może jakieś pryskany czy coś, ale ja i tak obstawiam bananka, bo nawet słoiczkowy potrafi wywołać bóle brzuszka. I dawaj mniej na początek może i każdego dnia zwiększaj ilość jak będzie wszystko ok.

wiesz ja dawałam jabłuszko ze 3 razy
na początku dosłownie 2 łyżeczki, potem więcej , a potem pół

ale może to być i od tego
albo od herbatek

w sumie mały co wieczór ma lekkie wzdęcia
ale wtedy to było wiele gorzej

piłam dużo rumianku i jemu dawałam herbatkę koperkową
pewnie przesadziłam

Do góry