reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

dziewczynki jaką kaszę możecie mi polecić jako pierwszą? rodzaj? firmę? itp.
Anti jest tylko na piersi, nie jadł jeszcze niczego poza moim mlekiem. Wolałabym żeby nie była mleczna i żeby na początek była bez dodatków owocowych.
ja zaczelam dawac malemu kleik ryzowy dodaje sie do niego mleko i kaszki z nestle z pomaranczowym opakowaniem dodaje sie do nich mleko od 4 miesiaca jest malinowa i bananowa wiec mozesz do nic dodac swoje mleko odciagnietesa smaczne ja malemu co 2 dzien daje kaszke na obiad a nan noc kleik z mlekiem rzadrzy

reklama
Mari je kaszkę mleczno-ryżową bananową z bobovity. Uwielbia:) Malinową próbowała, ale tak średnio. Owoce ze słoiczków nie podpasiły, zupka tym bardziej fuj
Acha, kaszkę je na gęsto na wodzie, bez dodatku mleka - łyżeczką

mój Antoś dziś wszamał pół słoiczka bananka, i jak tu dawać dziecku tylko po 2-3 łyżeczki jak on się domaga więcej i marudzi jak się chowa;pp dopiero jak on już nie chce bo zaciska wargi to koniec....

Jak Was tak czytam to aż mam ochotę Mai coś dać z tych nowości :) ale boję się jak nie wiem co. Jeszcze może tydzień poczekam. A czy po kaszkach bądź kleikach maluchy dłużej wytrzymują w nocy czy budzą się tak samo jak na mleku?
A i czy któraś z Was używa herbatki Bobovita, bo nie rozumiem dlaczego Hippa można dodać do ciepłej wody, a tu w Bobovicie wrzątek. To studzenie mnie dobija. Czasami zanim ostudzę to Maja już śpi :( Może wiecie czemu wrzątkiem trzeba zalać?

czyli na pierwszy rzut pójdzie kleik ryżowy albo kukurydziany dzięki. :-)
później jabłuszka i marchewka. A później popróbujemy z kaszkami mlecznymi i owocowymi no i z glutenem, z zupką.

Wiecie tak się jeszcze zastanawiam jak i czy podawać Antosiowi coś do picia. On nigdy z butli nie pił i trochę się boję, żeby mi z piersi nie zrezygnował. Tylko jak w takim razie podawać mu coś do picia? A może się nie ma czego obawiać bo na tym etapie to już nie da się zachwiać prawidłowego odruchu ssania? sama nie wiem.:szok:

Fogia- ja daje łyżeczką, boz butli tylko mleko toleruje, tak to nic nie chce sie napić tylko pluje, a z łyżeczki bardzo smakuje

Claudia - to że mały je co godzinę masz za wyznacznik tego że się najada? wyznacznik ze mu starcza to ,to ze przybiera na wadze i ze robi 2 razy w ciągu doby dłuższe drzemki po ok 3 godziny niekoniecznie w nocy.

ja soku daje 100ml i 50ml wody

w dzień śpi ze 2 lub 3 razy i różnie pół godzinki a na polu lub balkonie potrafi nawet półtora godziny spać
a w nocy się budzi co 2 godziny ale to nie przez głód tylko przez pierdki się budzi
jak nie ma pierdków to ostatnio spał ładnie 3 godzinki

no i przybiera na wadze :-)

więc looz
hehehe

reklama
Dziewczyny daje któraś z was jabłuszko? Ile maluch może zjeść na jeden deser?
Przyszła mi próbka z hippa, słoiczek z jabłuszkiem i mój mały zjadł cały słoik za jednym razem. To nie za dużo? Dodam, że karmię tylko piersią i to był pierwszy inny posiłek małego.

Do góry