reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

dziewczynki jaką kaszę możecie mi polecić jako pierwszą? rodzaj? firmę? itp.
Anti jest tylko na piersi, nie jadł jeszcze niczego poza moim mlekiem. Wolałabym żeby nie była mleczna i żeby na początek była bez dodatków owocowych.
ja zaczelam dawac malemu kleik ryzowy dodaje sie do niego mleko i kaszki z nestle z pomaranczowym opakowaniem dodaje sie do nich mleko od 4 miesiaca jest malinowa i bananowa wiec mozesz do nic dodac swoje mleko odciagnietesa smaczne ja malemu co 2 dzien daje kaszke na obiad a nan noc kleik z mlekiem rzadrzy

reklama
Mari je kaszkę mleczno-ryżową bananową z bobovity. Uwielbia:) Malinową próbowała, ale tak średnio. Owoce ze słoiczków nie podpasiły, zupka tym bardziej fuj
Acha, kaszkę je na gęsto na wodzie, bez dodatku mleka - łyżeczką

mój Antoś dziś wszamał pół słoiczka bananka, i jak tu dawać dziecku tylko po 2-3 łyżeczki jak on się domaga więcej i marudzi jak się chowa;pp dopiero jak on już nie chce bo zaciska wargi to koniec....

Jak Was tak czytam to aż mam ochotę Mai coś dać z tych nowości :) ale boję się jak nie wiem co. Jeszcze może tydzień poczekam. A czy po kaszkach bądź kleikach maluchy dłużej wytrzymują w nocy czy budzą się tak samo jak na mleku?
A i czy któraś z Was używa herbatki Bobovita, bo nie rozumiem dlaczego Hippa można dodać do ciepłej wody, a tu w Bobovicie wrzątek. To studzenie mnie dobija. Czasami zanim ostudzę to Maja już śpi :( Może wiecie czemu wrzątkiem trzeba zalać?

czyli na pierwszy rzut pójdzie kleik ryżowy albo kukurydziany dzięki. :-)
później jabłuszka i marchewka. A później popróbujemy z kaszkami mlecznymi i owocowymi no i z glutenem, z zupką.

Wiecie tak się jeszcze zastanawiam jak i czy podawać Antosiowi coś do picia. On nigdy z butli nie pił i trochę się boję, żeby mi z piersi nie zrezygnował. Tylko jak w takim razie podawać mu coś do picia? A może się nie ma czego obawiać bo na tym etapie to już nie da się zachwiać prawidłowego odruchu ssania? sama nie wiem.:szok:

Fogia- ja daje łyżeczką, boz butli tylko mleko toleruje, tak to nic nie chce sie napić tylko pluje, a z łyżeczki bardzo smakuje

Claudia - to że mały je co godzinę masz za wyznacznik tego że się najada? wyznacznik ze mu starcza to ,to ze przybiera na wadze i ze robi 2 razy w ciągu doby dłuższe drzemki po ok 3 godziny niekoniecznie w nocy.

ja soku daje 100ml i 50ml wody

w dzień śpi ze 2 lub 3 razy i różnie pół godzinki a na polu lub balkonie potrafi nawet półtora godziny spać
a w nocy się budzi co 2 godziny ale to nie przez głód tylko przez pierdki się budzi
jak nie ma pierdków to ostatnio spał ładnie 3 godzinki

no i przybiera na wadze :-)

więc looz
hehehe

reklama
Dziewczyny daje któraś z was jabłuszko? Ile maluch może zjeść na jeden deser?
Przyszła mi próbka z hippa, słoiczek z jabłuszkiem i mój mały zjadł cały słoik za jednym razem. To nie za dużo? Dodam, że karmię tylko piersią i to był pierwszy inny posiłek małego.

Do góry