reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

reklama

a taka kaszkę to trzeba na mleku, prawda?
a można na mleku matki?
bo słyszałam że tak

bo wiecie skoro mały je mm to po co mu potem dawać znowu sztuczne mleko?

a tak to będzie jadł nadal moje tyle,że smakowe :-D

pomimo, iż nadal boję się mu dawać kaszki

juchu- ja zaczynałam od 1-2 łyżeczek i narazie tyle daje bo nie mogę wyczaić wysypki, czy ma związek z jabłuszkiem

soczki rozcieńczam, ale nie z bobovity bo jakiś taki słabszy jest

Claudia ja taką kaszkę daję już od marca zawsze do mleka troszkę sypię, żeby zagęścić. Narazie zostaliśmy przy bananowej bo jak kupiłam malinową to mi dziecko ciągle wracało i narazie poczekam z kolejnym smakiem. Apropo ilości mleka wypijanego na raz to u nas nie ma reguły. Miki sam sobie dawkuje jak chce zjada 50ml albo 120ml :) a ile razy je w ciągu dnia nie potrafię stwierdzić.

juchu- ja zaczynałam od 1-2 łyżeczek i narazie tyle daje bo nie mogę wyczaić wysypki, czy ma związek z jabłuszkiem

soczki rozcieńczam, ale nie z bobovity bo jakiś taki słabszy jest

a jakie soczki?
ja też małemu dzisiaj rozcieńczyłam
zrobię mu kilka dni przerwy i potem znowu dam soczek

reklama
Do góry