reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

też mam soczek dla małego
a dajesz ariska sam czy rozcieńczasz???
ja mam tego troszkę w szufladzie ale jeszcze nic małemu nie dawałam
i boję się na razie

reklama
eti to pierwsze czyli 3 msce i 2 tyg,
nulini u nas też raczej mało możliwe, dlatego ja się zasugeruje jednak opakowaniem mleka
claudia z tego co czytałam na innych wątkach to Michałek ma problemy z kolkami i brzuszkiem to lepiej się poradź pediatry najpierw

Claudia faktycznie lepiej się wstrzymaj jak ma kolki biedaczek :( A poza tym karmisz cycem to też powód, żeby jeszcze zaczekać :)

Claudia faktycznie lepiej się wstrzymaj jak ma kolki biedaczek :( A poza tym karmisz cycem to też powód, żeby jeszcze zaczekać :)

pewnie
mały i tak je co godzinę nawet, więc chyba na razie mu to wystarczy
nie wiem czy to kolki ale co jakiś czas ma gazy

dziewczynki jaką kaszę możecie mi polecić jako pierwszą? rodzaj? firmę? itp.
Anti jest tylko na piersi, nie jadł jeszcze niczego poza moim mlekiem. Wolałabym żeby nie była mleczna i żeby na początek była bez dodatków owocowych.

Claudia - to że mały je co godzinę masz za wyznacznik tego że się najada? wyznacznik ze mu starcza to ,to ze przybiera na wadze i ze robi 2 razy w ciagu doby dłuzsze drzemki po ok 3 godziny niekoniecznie w nocy.

ja soku daje 100ml i 50ml wody

reklama
Fogia- ja dawałam kleik ryżowy Nestle 1 łyżeczkę na 120 ml mleka

Dominika też nie je tyle ile pisze na pudełku, bo zjada 6x 120ml a powinna 150 ml

Ostatnia edycja:
Do góry