reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

reklama
mój pił soczek ale właśnie nie rozcieńczony wczoraj i kurczę nie wiem czy to dobrze, wypił 50 ml
obiadki sobie darujemy jeszcze przez jakiś czas

hej kochane te ktore karmia butla mam pytanie ile wasze szkraby pija tego mleka???bo ja mojemu daje na noc bebilon pepti z kleikiem(mieszam mleko z kleikiem) i on mi ostatnio wypija tego na noc 180ml :szok::szok::szok: a moja kolezanka ktora ma polroczna curcie powiedziala ze jej mala tyle mleka normalnie wypija i jestem w szoku i zastanawiam sie czy niezaduzo pije ale skoro taki ma apetyt to mu daje ale chaialm zapytac ile wasze male pija???

Zabka MOj maly od poczatku pil duzo.Najdluzej byl na 150 ml tzn najdluzej sie tym najadal ale teraz od jakiegos czasu pije 180.JA mysle ze nie ma co patrzec na inne dziecko.U mnie w rodzinie jest mala Kinia co jest 3 miesiace starsza a pije z malej butli jeszcze gdzie Ja juz dawno musialam przejsc na duza bo musialam mala dorabiac.Kazde dziecko je tyle ile potrzebuje.Martwilabym sie jakby mi sie zaczal jakis pulpet robic za bardzo ale on wyglada normalnie wiec mysle ze nie jest chory na nic poprostu tyle potrzebuje.A My dzisiaj sprobowalismy ociupinke jabluszka skrobanego.No i mina kwasna byla ale lyzeczke chcial cala polknac tak mu smakowalo.Jutro dam mu cala lyzeczke jesli noc bedzie w porzadku.Bo zauwazylam ze on strasznie patrzy jak Ja jem wiec chyba nie bede czekac dluzej moze on juz chce tez cos innego sporbowac.

reklama
mój Antoś zjada 150 ml 5 razy samego mleka i na noc tak coś ok 200 gęstej kaszki, nie raz zje to i mu mało ale nie dorabiam mu bo się pulpet zrobił, po słoiczku mu robiłam mniej tak 120-90 ale nie zdało to egzaminu boi wtedy za 2 godz płacz bo głodny, ale nie powiem raz ma takie dni, że nie dojada tych 150 albo zjada rzadko....

Do góry