reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

weronika, ja też karmię sztucznie, dodaję kaszkę do mleka i jak Młoda zje po 21 to się budzi 3-4 na jedzenie :)

reklama
dziewczyny jak karmicie tylko piersią i dzieci rosną to nie ma takiej potrzeby nawet, położna mówiła, że na samej piersi dopiero w 6 mscu się wprowadza nowe rzeczy, ja karmię butlą więc sie staram powoli urozmaicać dietę raz na tydzień dając coś nowego i Antoś lubi nowości....

hejka

Moja Zuzia uwielbia jesc jabluszko, kaszke ryzowa jablkowa, dzisiaj mam zamiar ugotowac marchewke.
Zuzia idzie spac o 20 i nie robi jej roznicy czy zje samo mleko czy z kaszka to tak spi do 6. Okolo 2 musza ja tylko przewinac zeby pieluszka do rana nie przelala sie i spimy dalej.

ja tylko napisze byscie uwazały na kleik kukurydziany bo u nas kubusia uczulił..

ja mojej małej też chyba będę musiała zagęścić mleko karmie sztucznie bo zasypia o 21.00 i budzi się o 4.00 rano na jedzenie może jak dam to wytrzyma do rana...

Maja zasypia o 20 i budzi się notorycznie o 3. Dziś w nocy udało mi się ją oszukać smokiem, więc chyba te pobudki nie są z głodu. Też myślałam o zagęszczaniu, ale narazie się wstrzymuję.

dziewczyny jak karmicie tylko piersią i dzieci rosną to nie ma takiej potrzeby nawet, położna mówiła, że na samej piersi dopiero w 6 mscu się wprowadza nowe rzeczy, ja karmię butlą więc sie staram powoli urozmaicać dietę raz na tydzień dając coś nowego i Antoś lubi nowości....

Martuś a co dawałaś? W jakiej kolejności? I od kiedy?

eti jak Antek skończył 3 msce to zaczęłam mu zagęszczać kaszką ryżową bananową mleko na kolacje jak już pisałam i dałam mu jabłuszko ale nie chciał jeść (dałam tuż po jedzeniu i chyba dlatego) poczekałam 2 dni i znów dałam (nowy słoiczek) zjadł troszkę a na drugi dzień oszamał prawie pół słoiczka a w lany poniedziałek i wtorek dostał marchewkę i też z chęcią zjadł, teraz w niedziele lub pn dostanie bananka

Dziewczyny a jak myslicie jesli dziecko zacznie jesc jabluszko to bedzie tez moglo pic kompot z jablek? Pytam na przyszlosc:-)

uważajcie na banany bo mają właściwości zestalające więc jak dziecko ma problemy z kupką to lepiej podać w towarzystwie np jabłek.

Ja dostałam paczkę z hippa i w nim jabłka ,a jedne już pół mała wszamała :) więc jutro coś innego i za jakiś czas znowu jabłuszka

reklama
Dziewczyny a jak myslicie jesli dziecko zacznie jesc jabluszko to bedzie tez moglo pic kompot z jablek? Pytam na przyszlosc:-)

z tego co wiem to kompoty są raczej dla starszych dzieci. Dla takiego maluszka (takiego do roku) to niewskazane z tego co czytałam, bo doświadczenia w tej materii nie mam :)

Do góry